Gaziantep Yesemek Heykel Atölyesi Gençlik Kampı

Yesemek Heykel Atölyesi Gençlik Kampı

10.05.2018 - 10:59 | Son Güncellenme:

.

Yesemek Heykel Atölyesi Gençlik Kampı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Büro (KUDEB) Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi, UNESCO çalışmaları kapsamında Gaziantep Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Arkeoloji bölümü öğrencilerinin katılımıyla bu yıl ilk kez Yesemek Heykel Atölyesi Gençlik Kampı düzenlendi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yesemek köyünde 2 gün süren etkinlikte, Yesemek Heykel Atölyesi, Tilmen, Zincirli, Gerçin, Taşlıgeçit Höyükleri ve Kara Köprü gezisi, doğa yürüyüşü ve sunumlara yer verildi.

Öğrencilerin arkeolojik alanlarda staj niteliğinde zaman geçirmeleri sağlanarak, Yesemek ve çevresinde gözlem yapmaları ve alanda yapılması gerekenlerle ilgili fikir üretmeleri istendi.

Yesemek köyü halkı tarafından yapılan yöresel lezzetlere yer verilen etkinliğe, Yesemek Alan Yönetim Başkanı Zafer Okuducu, İslahiye Belediye Başkan Yardımcısı Ergun Mideoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Timur Demir, Dr. Öğr. Üyesi Murat Akar, UNESCO Dünya Kültür Mirası ve Alan Yönetimi Şube Müdürü Gaye Cansunar Yetkin, Arkeolog Ali Korkmaz, Saliha Yeşilmen ve arkeoloji bölümü öğrencileri katıldı.

Yazarlar