Cadde Yeşil Elma'da bereket var

Yeşil Elma'da bereket var

20.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samanyolu TV’de 16 yıldır ‘Yeşil Elma’ programıyla ekrana gelen Oktay Usta, Ramazan alışverişi için Mısır Çarşısı’na gitti. Oktay Usta, hem alışveriş yaptı, hem de sorularımızı yanıtladı

Yeşil Elmada bereket var

‘Yeşil Elma’ için kendinize bir zaman sınırı koyuyor musunuz?

Haberin Devamı

Aslında bu sorunun cevabını ben de hiç düşünmedim. 47 yaşındayım ve daha genç olduğumu düşünüyorum. Bizim meslekte ustalar 60 - 70 yaşına kadar çalışırlar. Ekrandaysa ortalama 55 yaşına kadar devam ederim diye tahmin ediyorum.

Formda ve zinde kalırsam 60’ı bulurum belki.

Bu mesleğe ilk başladığınızda büyük kitlelere ulaşabileceğinizi hayal ediyor muydunuz?

Başladığımda 15 yaşındaydım ve o yıllarda bir gün bu işi televizyonda yapacağım hiç aklımdan ve hayalimden geçmedi. Beş yıldızlı bir otelde çalışırken Perihan Savaş’ın Samanyolu TV’de sunduğu programa katılmıştım. Sonrasında çalışmamız, tempomuz oldukça beğenildi ve kamera karşısında yemek yapmaya başladım. O zamanlar kamera karşısında konuşmak bana oldukça zor geliyordu, hatta elim ayağım titriyordu, heyecan basıyordu, kalp çarpıntılarım artıyordu. Zamanla bu heyecanı yatıştırabildim ve kameralara alışmaya başladım. 16 yıllık macera böyle başladı ve devam ediyor. Bugünleri öngörebilmek çok mümkün değildi ama kısmetimizde varmış.

Haberin Devamı

Samanyolu TV dışında gelen tekliflerini değerlendirmeyi hiç düşünmediniz mi?

Farklı alanlardan teklifler geldi ama ben televizyon hayatıma Samanyolu TV’de başladım. Vefaya çok önem veren biri olarak ailemle ne kadar mutluysam bu kanalda da o kadar mutluyum. Bu yüzden bana gelen tekliflere sıcak bakmadım. Yerimde çok mutluyum.

Yemek seçer misiniz?

Yemek seçmem, Allah ne verdiyse yerim. Çünkü mutfağın içinde olan bir insan, nimetlerin her birinin ayrı bir özelikte ve güzellikte olduğunu bilir. Bu yüzden hiç ayrım yapmam. Yeter ki tadı tuzu yerinde olsun, sevgiyle hazırlansın. Böyle yemekleri büyük bir iştahla yerim.

Programda yapılan yemeklerin akıbeti ne oluyor?

16 yıldır yemekler piştikten ve kameralar kapandıktan sonra kapılar açılıyor. Bu işin sırrını hâlâ çözebilmiş değilim ama ‘Yeşil Elma’da bereket var. Kısmeti olan ve elini çabuk tutan herkes yemek yiyebiliyor. Bense evin annesi halindeyim. Herkesi doyurup, kalan yemeğin dibini ekmekle sıyırdığımı biliyorum.

‘Mekan açmaktan korkuyorum’
Ramazan ayı için önerileriniz nedir
Türk halkı olarak yağda kızartılmış yiyeceklere düşkün olsak da yaz sıcaklarının etikisiyle alternatif olarak fırında pişirilmiş sebzeli yemekleri öneriyoruz. Sahurda haşlanmış yumurta, tuzsuz beyaz peynir ve az yağlı börekler önerilebilir. Güzel meyvelerle az şekerle hazırlanmış komposto da içimizi serinletmek için iyi bir seçim.
Mekan açmak gibi bir planınız var mı?
Mekan açmak herkesin gönlünde olan bir şeydir ama ben korkuyorum. Benimle mekan açmak isteyen çok oldu, ama canlı yayın temposu içindeyken bu tekliflere sıcak bakmadım.
Mutfak alışverişinde özel adresleriniz var mı?
Tek adresim Mısır Çarşısı. Çünkü aradığım her çeşit ürünü burada bulabiliyorum. Programda yapacağım yemeğin alışverişini ise pazardan kendim yapıyorum.