Kayseri Yeşil Mercimek De Sözleşmeli Ekim Ürünlerine Dahil Edildi

Yeşil Mercimek De Sözleşmeli Ekim Ürünlerine Dahil Edildi

06.12.2017 - 13:47 | Son Güncellenme:

.

Yeşil Mercimek De Sözleşmeli Ekim Ürünlerine Dahil Edildi

Kayseri Pancar Kooperatifi, yeşil mercimeğin de sözleşmeli ekim yapılan ürünler kapsamına dahil etti.
Mercimek üreticilerinden gelen yoğun talep üzerine, Kayseri Pancar Kooperatifi yeşil mercimek için de sözleşmeli ekim dönemini başlattı. Ayrıca; yine çiftçilerden gelen talep üzerine güz ekimi denemelerine da başlanması kararı alındı.
Eskiden kuru bakliyat tarımı ve özellikle Mercimek tarımında uygun coğrafi şartlar, toprak yapısı ve iklim şartları göz önüne alındığında en uygun bölge olan Yozgat-Kayseri bölgesinde Kayseri Pancar Kooperatifi tarafından başlatılan Sözleşmeli tarım sayesinde bölgenin yeniden bakliyat ürünlerinde söz sahibi olmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Sonbaharda ekimlerinden daha iyi verim alındığının belirtilmesi üzerine Kayseri Pancar Kooperatifi tarafından Boğazlıyan İlçesi Müftüler Köyü çiftçilerinden Muammer Sarar’ın tarlasında da güz ekimi yapıldığı ve hasat dönemi sonrasında dekara verimlilik, ürün doygunluk gibi değerlerin göz önüne alınarak elde edilen verilerin yeşil mercimek ekmek isteyen çiftçilerle paylaşılacağı belirtildi.
Öte yandan; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; şeker pancarı dışındaki hububat ve bakliyat ürünlerinde de 2018 yılı sözleşme taleplerinde büyük artış yaşandığını, 30 bin dekar arazide nohut, 3 bin dekar arazide yeşil mercimek ekimi sözleşmesi yapıldığı açıkladı.