Gündem Yeşilçam’ın Sultanı’ndan anılarla dolu bir kitap

Yeşilçam’ın Sultanı’ndan anılarla dolu bir kitap

25.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkan Şoray’ın Yeşilçam anılarını yazdığı kitabı ‘Sinemam ve Ben’, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yenilenen baskısıyla okurla buluştu

Yeşilçam’ın Sultanı’ndan anılarla dolu bir kitap

Türkan Şoray’ın 50 yılı aşkın sanat yaşamını anlattığı kitabının yanilenen baskısı ‘Sinemam ve Ben’, önceki akşam İş Sanat Konser Salonu Fuaye’sinde sanatçının dostları ve sevenlerinin de katıldığı bir davetle basına tanıtıldı. İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanan kitap, Şoray’ın sinema hayatından anılar barındırmanın yanı sıra, Yeşilçam’ın da 50 yıllık tarihine değinir nitelikte.

İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan, kitabın raflarda yerini almasının üzerinden üç gün geçmesine karşın 10 bin adetlik baskının tükenmek üzere olduğu bilgisini verdi. Bu baskıda okuru karşılayan yeniliklerden en önemlisi ise, Türkan Şoray’ın isteği üzerine kitap ücretinin düşürülmesi oldu. Yayınevi, 495 sayfalık kitabının okura 20 TL’ye ulaştırılacağını müjdeledi.

Bir buçuk yılda yazdı

Şoray bir buçuk senede kaleme aldığı kitabının, sinemayla ilgilenen gençlere ve öğrencilere yol göstermesini dilediğini ve kitabında tamamıyla sinema yaşamı boyunca biriktirdiği tecrübelerine, mutluluklarına, mutsuzluklarına, zaaflarına, korkularına, mücadelelerine ve başarılarına yer verdiğini ifade etti.

Türkan Şoray’dan sektör serzenişi

Kitabı yazmaktaki en temel ihtiyacının sinemaya duyduğu minnet ve aşk olduğunu paylaşan sanatçı, günümüzde sinema sektöründe ciddi bir tekelleşme olduğuna ve eşitlikçi yaklaşımın kaybolduğuna dair serzenişlerde bulundu. Gelecek dönemde yeni kitap projeleri bulunduğunu belirten Şoray, sinemayla ilgili düşüncelerini ise şu sözlerle özetledi: “Çok büyük haksızlıklar yaşanıyor sinema sektöründe. Bir tekelleşme var. Birtakım güçler ele geçirmiş sinemaları ve sinemacıları. Maalesef ki onun kurbanı olduk biz de. Aslında kalbime göre katiyen sinemasız yaşamam mümkün değil ama o duygular içindeyim şu an. Kızım bana göre, bu sektörün içinde daha genç ve daha enerjik.”