Burdur Yeşilova Devlet Hastanesinin Erişilebilirliği Belgelendi

Yeşilova Devlet Hastanesinin Erişilebilirliği Belgelendi

21.06.2017 - 19:30 | Son Güncellenme:

.

Yeşilova Devlet Hastanesinin Erişilebilirliği Belgelendi

BURDUR (AA) - Yeşilova Devlet Hastanesinin, "Erişilebilirlik Belgesi" almaya hak kazandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Burdur Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan açıklamaya göre, engelli vatandaşların hizmetlere ulaşılabilirliğini sağlamak amacıyla Burdur Valiliği bünyesinde kurulan, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunca yapılan denetleme ve değerlendirmeler sonucunda, Yeşilova Devlet Hastanesi "Erişilebilirlik Belgesi" almaya hak kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Reha Sermed Aygören, engelli vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların görev alanlarında gerekli çalışmaları büyük bir titizlikle yürüttüklerini belirtti.

Burdur'da engelli erişimi açısından önemli mesafe katettiklerini dile getiren Aygören, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Burdur’da 2015 yılında erişilebilirlik belgesi alan ilk kamu kurumu olarak birliğimize bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz almıştı. Şimdi Yeşilova Devlet Hastanemiz de bu belgeyi almaya hak kazandı. Bugün itibariyle ilimizde belge almaya hak kazanan altı tesisten iki tanesi birliğimize bağlı sağlık tesisleri."

Aygören, bu yıl içerisinde Bucak ve Gölhisar devlet hastanelerinin de engelli erişebilirliğine uygunluğunu belgelendirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, kendilerine bağlı tüm tesislerde gerekli düzenlemeleri en kısa sürede tamamlayarak erişilebilirlik belgesine sahip olmayan sağlık tesisi bırakmamayı hedeflediklerini bildirdi.