Malatya Yeşilyurt Belediyesinin 2018 Yılı Bütçesi 180 Milyon Tl

Yeşilyurt Belediyesinin 2018 Yılı Bütçesi 180 Milyon Tl

19.10.2017 - 15:15 | Son Güncellenme:

.

Yeşilyurt Belediyesinin 2018 Yılı Bütçesi 180 Milyon Tl

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısı 2.Oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenen 2018 Yılı Mali Gelir-Gider Bütçesi ile yeni yılın ücret tarifelerini karara bağladı.
Yeşilyurt Belediye Meclisi Başkanvekili Ramazan Yakıcı başkanlığında gerçekleşen ikinci oturumda komisyon raporları ve teklifler teker teker görüşülerek karara bağlandı.
Ekim Ayının ilk toplantısında görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Yeşilyurt Belediyesi bütçesi 2018 Yılı Mali Gelir-Gider Bütçesi de mecliste görüşüldü. Bütçe Tasarısının okunmasından sonra yapılan oylamanın ardından 2017 yılında 143 Milyon 600 Bin TL olan bütçe 2018 yılında 180 Milyon TL olarak kabul edildi.
2018 yılı ücret ve tarifeleri belirlendi
2018 Yılı bütçe kararnamesinin onaylanmasından sonra yeni yılın ücret ve tarifeleri de karara bağlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenerek Meclis’e sunulan imar ile ilgili harçlar, bina inşaat harcı, tatil günlerinde çalışma ruhsatı harcı, ilan ve reklam vergisi, işgal harcı, tellallık harcı, ölçü ve tartı aletleri muayene harcı, eğlence vergisi, kayıt ve suret harcı, otopark bedeliyle ilgili yeni yıl ücret ve tarifeleri onaylandı.
‘Yeşilyurt kitap yurdu’ projesine destek
Mecliste ayrıca Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği halinde düzenlenecek ‘Yeşilyurt Kitap Yurdu’ Projesine ortak olunmasına karar verildi.
2018 yılı performans raporu onaylandı
Strateji Müdürlüğü tarafından hazırlandıktan sonra Meclis Üyelerine dağıtılan 2018 yılı Performans Raporu görüşüldükten sonra onaylanırken, gündemdeki dokuz maddenin Kasım ayı toplantısında görüşülmek üzere ertelenmesine, üç maddenin ise 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi gereğince Kasım ayı toplantısında görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verildi.
Kasım ayı toplantısı yedi kasım’da
Ekim ayı çalışmalarını iki ayrı oturum şeklinde gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kasım Ayı Toplantısı için 07 Kasım 2017 Salı günü saat 14.00’de MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binasının toplantı salonunda bir araya gelecek.