Ege Yetenekleriyle büyülediler

Yetenekleriyle büyülediler

14.08.2018 - 03:13 | Son Güncellenme:

Folkart Gallery’nin dördüncüsünü düzenlediği ücretsiz resim kursuna katılan 150 minik sertifikalarını aldı. Çocukların eserlerinden oluşan sergi beğenildi

Yetenekleriyle büyülediler

Bu yıl, ‘Biz Düş Gezginiyiz…’ temasıyla düzenlenen kursta, 5-10 yaş arası çocuklar, düşlediklerini kâğıda döktü. Ortaya koydukları eserlerle herkesi büyüleyen çocuklar resimlerini şiir haline de getirdi. Minik ressamlar, gözlem yapmayı, malzemeleri tanımayı ve kullanmayı öğrendikleri kurs süresince; pastel, akrilik ve suluboya ile çalışmalar yaptı. Ayrıca minikler oyun hamuru ile istedikleri figürleri yapmak için de çalıştı. Kurs sezonunun sona ermesiyle Folkart Gallery’de sertifika töreni düzenlendi. Çocukların kurs süresince yaptıkları resimlerden oluşan bir sergi açıldı.

Haberin Devamı

Kurslar devam edecek

Törende konuşan Folkart Gallery Genel Koordinatörü Fahri Özdemir, kursu tamamlayan miniklere sadece sertifika vermediklerini, onlar adına bir de ağaç diktiklerini dile getirdi, “Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın sanat kurslarını çok önemsediğini ve çocuklar için her türlü desteği sürdüreceğini belirtmek istiyorum. Amacımız, geleceğe giden yolda, genç arkadaşlarımıza ışık olabilmek” diye konuştu.

Minik kursiyerlere sertifikalarını, Folkart Gallery Genel Koordinatörü Fahri Özdemir ve ressam Hale Gökalp Sezer verdi.