Diyarbakır Yetimler Vakfından Uganda'daki Yoksullara Yardım Eli

Yetimler Vakfından Uganda'daki Yoksullara Yardım Eli

14.07.2018 - 16:30 | Son Güncellenme:

Yetimler Vakfınca Uganda'daki yoksul Müslümanlara et ve giyim yardımında bulunuldu, bağışlarla yaptırılan caminin açılışı gerçekleştirildi

Yetimler Vakfından Ugandadaki Yoksullara Yardım Eli

DİYARBAKIR (AA) - Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), Uganda'daki yoksul Müslümanlara yardım eli uzattı.

Haberin Devamı

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetimler Vakfı, Uganda'da yaptığı yardımlarla da yoksul Müslümanların yüzünü güldürdü.

Vakfın Genel Başkanı Fikri Karavil, Uganda'nın Kamuli kentine 175 kilometre uzaklıktaki Kikveri köyünde, hayırsever Abdullah ve eşi Leyla Yılmaz'ın bağışlarıyla yapılan 300 kişilik "Şeyh Said Camisi"nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Karavil, açılışta 24 kişilik Hristiyan ailenin Müslüman olmasına da tanıklık ettiklerini bildirdi.

Kamuli kentine 183 kilometre uzaklıktaki Entalike köyünde ise su sıkıntısı yaşayan Müslümanların su ihtiyacını karşılamak amacıyla yaptırılacak su kuyusu çalışmalarını başlattıklarını aktaran Karavil, buradaki öksüz ve yetimlere giyim, ihtiyaç sahiplerine ise maddi yardımda bulunduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Karavil, yetim çocukları sünnet ettirdiklerini vurgulayarak, hayırseverlerin bağışladığı adak ve akika kurbanlarını keserek başkent Kampala'daki Kamuli Müslüman okulunda eğitim gören öğrenciler ile ihtiyaç sahiplerine et yardımında bulunduklarını aktardı.

Türkiye'de olduğu gibi yurt dışında da Müslümanlara yönelik yardımlarını sürdürdüklerini belirten Karavil, Ugandalı Müslümanlara yardım yapmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Karavil, şunları kaydetti:

"Uganda'da mescit inşa ettik. Müslüman kardeşlerimiz dini eğitimlerini mescitte almaya başlayacaklar. Allah, mescidin yapılmasında bizlere yardımcı olan Abdullah ve eşi Leyla Yılmaz'ın hayrını kabul etsin. Başkent Kampala'da bulunan okulda öğrenciler ve fakir aileler için büyükbaş hayvan kestik. Bu vesileyle birkaç gün de olsa buradaki fakirler ile öğrencilerin kırmızı et ihtiyacı giderilmiş oldu."

Karavil, Uganda'daki Müslüman halkın çok kötü şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Sünnet organizasyonunu gerçekleştirmemizin en önemli nedenlerinden biri, ailelerin çocuklarını sünnet ettirme imkanının hiç olmamasıdır. Aileler çocuklarını sünnet ettirecek para dahi bulamıyor. Bu sebeple Müslümanların buradaki kardeşlerini unutmaması gerekiyor. Ayrıca su sıkıntısı çeken kardeşlerimiz için de su kuyusu açmak için ilk kazmamızı vurduk, inşallah en kısa zamanda buradaki kardeşlerimiz için su kuyusu da açılacaktır."