Teknoloji Yetişkinler Galaxy S8'i, gençler ise iPhone X'u tercih ediyor

Yetişkinler Galaxy S8'i, gençler ise iPhone X'u tercih ediyor

21.11.2017 - 17:35 | Son Güncellenme:

Bir pazar araştırma şirketinin yaptığı çalışmaya göre gençler iPhone modellerini, yetişkinler ise daha uygun fiyatlı Galaxy S8'i tercih ediyor.

Yetişkinler Galaxy S8i, gençler ise iPhone Xu tercih ediyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Kamuoyunun popüler ürünlerle, özellikle de elektronik ortamda nasıl ilgili gösterdiğini görmek her zaman ilginç olmuştur. Propeller Insights adlı bir pazar araştırması şirketi, bu yıl Noel için hangi cihazın tercih edileceğini görmek için yetişkinler ve gençler için bir anket düzenledi. Ankette Samsung Galaxy S8, iPhone 8 veya iPhone X'e karşı karşıya geldi.

Anket sonucuna göre yetişkinlerin %38’lik kısmı sevdiklerine Samsung Galaxy S8 hediye etmeyi tercih ediyor. %22’lik kesim iPhone 8’i tercih ederken %20’si iPhone X'e yöneliyor. Ankette Galaxy S8’in açık ara daha fazla tercih edildiği ortaya çıkıyor. Sanırım Touch ID'nin kaybolması ve iPhone X için istenen fiyatı tercihleri etkiliyor.

Gençlere bakıldığında sonuçlar değişiyor. %35’lik kesim sevdiklerine yeni yıl için yeni bir iPhone hediye etmeyi tercih ederken, %28’lik kesim Galaxy S8 için oy kullandı. Anket, gençlerin Tocuh ID kaybı veya yüksek fiyatıyla çok fazla ilgilenmediğini, şu an trend olanı istiyor olduklarını belirtti.