Adana "Ygap İle Ftr Hastaneleri Adana Örneği" Çalıştayı

"Ygap İle Ftr Hastaneleri Adana Örneği" Çalıştayı

06.04.2018 - 19:20 | Son Güncellenme:

.

Ygap İle Ftr Hastaneleri Adana Örneği Çalıştayı

ADANA (AA) - Adana Şehir Hastanesi'nde, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Şehir Hastaneleri Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından "Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi (YGAP) ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi (FTR) Adana Örneği" bilgilendirme çalıştayı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, çalıştayın FTR örneğinin masaya yatırıldığı bugünkü oturumunda yaptığı konuşmada, şehir hastanelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayalim' dediği insana en iyi, üst düzeyde hizmet vermek için hayal ettiği bir vizyon olduğunu kaydetti.

Kavuncu, çalıştayda, Türkiye'deki fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleriyle ilgili de sunum yaptı.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, çalıştayda Türkiye'de fizik tedavi hizmetlerinin mekan ve işleyiş olarak nasıl şekilleneceğinin Adana Şehir Hastanesi örneğinden yola çıkılarak projeksiyonlar geliştirileceğini belirtti.

FTR'nin mevcut durumunun değerlendirilip, süreç hakkında somut bilgi alınarak, varsa ihtiyaç duyulan revizyonların belirlenmesi, işletmecilik modeli üzerine düzenleyici sonuçların alınmasının masaya yatırıldığı çalıştayda Adana Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve FTR Sorumlusu Mehmet Cenk Belibağlı da hastaneleriyle ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

Çalıştaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer ile Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Koray Daş ve sağlık çalışanları katıldı.