Gündem ÖSYM'den YGS sınavına girecek adaylara son uyarı! (YGS sınav giriş belgesi sorgulama)

ÖSYM'den YGS sınavına girecek adaylara son uyarı! (YGS sınav giriş belgesi sorgulama)

06.03.2017 - 08:19 | Son Güncellenme:

ÖSYM, YGS sınavına girecek olan yüz binlerce öğrenciye geçici kimlik kartı ve sınav salonlarından olunması gereken saat konusunda son uyarısını yaptı. Bu sene ilk defa uygulanacak olan saat uygulamasına göre, YGS sınav salonlarında 09:45'ten sonra gelen adaylar alınmayacak. Öte yandan YGS sınav giriş belgelerinin sınava girmeden önce resmi site üzerinden mutlaka çıktısının alınması gerekiyor.

ÖSYMden YGS sınavına girecek adaylara son uyarı (YGS sınav giriş belgesi sorgulama)

Üniversiteye geçişte ilk aşama olan YGS sınavı için artık kısa bir süre kaldı. Binlerce adayı yakından ilgilendiren YGS sınavına kısa bir süre kala ÖSYM sınav giriş yerlerini açıkladı. Bu sene bazı değişikler yapılan YGS sınavında adayların sınav salonlarına ÖSYM'nin belirttiği saatte gelmek hayati önem taşıyor. Keza sınava geç kalan adaylar belli bir saatin ardından salonlara alınmayacak. Öte yandan bu yıl başlatılan çipli kimlik uygulamasının ardından yeni başvuru yapıp kartını alamayan adayların geçiçi belge ile sınava girecekleri belirtildi. İşte ÖSYM tarafından belirlenen YGS'de dikkat edilmesi gereken belli başlı kurallar.

Haberin Devamı

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

DİKKAT! Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

ANKARA VALİLİĞİNDEN YGS ADAYLARINA DUYURU

Ankara Valiliğince YGS'nin yapılacağı 12 Mart Pazar günü 07.00-09.45 saatleri arasında ilçe nüfus müdürlüklerinin hizmet vereceği bildirildi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, YGS'ye katılacak adaylardan nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartını kaybeden ya da yeniden çıkartmak isteyenlere kolaylık tanınacak.

Bu kapsamda, geçici kimlik belgelerinin düzenlenmesi için Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Polatlı, Sincan, Şereflikoçhisar ve Yenimahalle ilçe nüfus müdürlükleri, YGS'nin yapılacağı 12 Mart Pazar günü 07.00-09.45 saatleri arasında açık tutulacak.

ÖSYM SINAV GİRİŞ YERLERİ TIKLA-SORGULA

YGS'YE GİRECEK ADAYLARA ÖNEMLİ DUYURU

Karabük Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Ali Güneş, 12 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili öğrencilerin uyması gereken kurallar konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Güneş, 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın 12 Mart 2017 Pazar günü tek oturumda yapılacağını hatırlatarak, “Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecektir. Sınav, ilimizde yaklaşık 10 bin adayın katılımıyla geçekleşecektir. Adayların sınava girebilmeleri için 2017-YGS Sınava Giriş Belgesi, nüfus cüzdanı (T.C. Kimlik Kartı) veya süresi geçerli pasaportun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur. Diğer belge ve kartlar ile kesinlikle sınava girilmeyecektir.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç getirmemelidir. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Önemli nokta ise, adayların sınavın başlama saatinden 15 dakika önce sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra kesinlikle sınav binalarına alınmayacaklardır. İlimizde sınava girecek olan tüm adaylara başarılar diler, söz konusu uyarıları dikkate almalarını önemle hatırlatırım” dedi.

Haberin Devamı

"2017 YGS: Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

12 Mart 2017 tarihinde saat 10.00’da uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

Haberin Devamı

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmalarısınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

DİKKAT! Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Adaylara saygıyla duyurulur."

ÖSYM'DEN FLAŞ UYARI

ÖSYM'den, YGS'ye başvuran adayların, yeni kimlik kartı teslim edilinceye kadar verilecek belgenin 15 gün geçerlilik süresinin kapsamının genişletilmesinden dolayı "geçici kimlik kartı" veya "kimlik kartı talep belgesi" ile de sınava girebileceğini bildirdi.

ÖSYM'den, 12 Mart'ta gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuran adayların, yeni kimlik kartı teslim edilinceye kadar verilecek belgenin 15 gün geçerlilik süresinin kapsamının genişletilmesinden dolayı adayların "geçici kimlik kartı" veya "kimlik kartı talep belgesi" ile de sınava girebilecekleri duyuruldu.

Haberin Devamı

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan 22 Şubat tarihli 2017 YGS adaylarının sınava girecekler için geçerli olacak kimlik kartlarına ilişkin duyuruda güncelleme yapıldı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar düzenlenecek olan geçici kimlik belgesinin kapsamının genişletildiği, daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar geçerli olması sağlandığı hatırlatıldı.

YGS'ye girecek olan 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik kartlarının öncelikli olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapıldığı ifade edilen duyuruda, "2017-YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı mevcut nüfus cüzdanları,Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geçici kimlik belgesi veya kimlik kartı talep belgesi ile sınava girebileceklerdir." bilgisi yer aldı.