Gündem YGS soru ve cevapları erişime açıldı! (YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?)

YGS soru ve cevapları erişime açıldı! (YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?)

12.03.2017 - 13:06 | Son Güncellenme:

12 Mart Pazar günü gerçekleştirilen YGS sınav soru ve cevapları adayların erişimine açıldı. 2 Milyonun üzerinde adayın ter döktüğün YGS sınavının ardından adaylar merak içinde soru ve cevapların ne zaman yayınlanacağını merak etmişti. ÖSYM sınavın bitiminden kısa bir süre sonra resmi site üzerinden 2017 YGS sınav soru ve cevaplarını paylaştı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

YGS soru ve cevapları erişime açıldı (YGS sonuçları ne zaman açıklanacak)

YGS soruları ve cevapları sınav bitiminden kısa bir süre sonra açıklandı. 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS sınav soruları ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklandı. Milyonlarca adayın merakla beklediği soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

Haberin Devamı

YGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YGS HATALI SORULARA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Soruların hatalı olduğunu düşünen adayların, incelenmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) itiraz hakkı var. İtirazlar sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) yapılabiliyor. Yani 15 Mart Çarşamba günü mesai bitimine kadar adayların hatalı olduğunu düşündüğü soru için 2016 ÖSYS Kılavuzu’nda yer alan Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurması gerekiyor.

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YGS sınav sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak.

İTİRAZ İÇİN 20 LİRA YATIRMANIZ GEREKİYOR

Her dilekçede sadece bir soruya itiraz yapılacak; soru başına 20 TL itiraz ücreti ödenecek. Adayların, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 numaralı hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Dilekçenin işleme alınabilmesi için dilekçelerde mutlaka adayın T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, adresi, imzası ve ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alınacak evrak referans numarasının yer alması şart. Adayların, dilekçelerinin aslını ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 bilkent/Ankara adresine ulaştırmaları gerekiyor. Merkeze faksla ulaştırılan dilekçeler işleme konulmayacak.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar işleme alınmayacak ve cevaplanmayacak. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacak.

GEÇ KALAN ÖĞRENCİ SINAVA ALINMADI

Bu sene ilk defa uygulanan 09.45'ten sonra gelen öğrencilerin sınavın yapılacağı binaya alınmaması kuralı nedeniyle geç kalan öğrenciler sınava giremedi. Dışarı çıkan bir kız öğrenci gözyaşları içinde annesine sarılarak "Almadılar anne. 45 geçiyordu almadılar" dedi. Kendilerini çeken basın mensuplarına tepki gösteren öğrenciyi yakınları teselli etti.

09.46'DA GİREMEDİ

Bir öğrenci de "46 geçiyordu. Almayacağız dediler. Almadılar. 2 sene öncesine kadar böyle bir şey yoktu" şeklinde konuştu.

MATEMATİK ÖĞRETMENİ DE GEÇ KALDI

Haberin Devamı

Evden biraz geç çıktığını ve kendisinde de suç olduğunu söyleyen Okan Şimşek, " Ama normal şartlarda gelen ve sınava giremeyen arkadaşlar vardı. Kuralı biliyorduk ama saat 10.00'da bizi almalarını bekliyorduk. Geçen sene böyle bir şey yoktu. 50 geçe kapıdaydım. Polis memurları vardı. Güvenlik vardı. Kuralın böyle olduğunu söylediler. Mecburen birşey yapamadık. Tepki gösterdik ama gürültü olduğu için bizi oradan uzaklaştırdılar" dedi. Matematik öğretmeni olduğunu söyleyen Şimşek, "Bir kere daha girecektim. Olmadı bu sene. Benim için olmadı ama başka arkadaşlar vardı onlar için üzücü bir durum" diye konuştu.

İLK KEZ UYGULANDI

Bu yıl ilk kez uygulanan düzenlemeye göre, adayların YGS başlamadan 15 dakika önce sınava gireceği binada olması gerekiyordu. Bu uygulamaya göre adaylar, 10.00'da başlayacak oturum için 09.45'te sınav binasına giriş yaptılar. Geç kalanlar YGS'ye alınmadı.

ÇOCUKLARINI YAĞMUR ALTINDA BEKLEDİLER

Öğrenciler içeride sınav sorularını çözerken, dışarıda da ailelerin ve yakınların heyecanlı bekleyişi sürdü. Yağan yağmur altında ailelerin bekleyişi sınavın sonuna kadar sürdü. Okuldan çıkan öğrenciler ilk olarak aileleri ile kucaklaştı. Bazı öğrenciler sınavın kolay olduğunu söylerken bazıları da sınavın kötü geçtiğini belirtti.

Haberin Devamı

İKİNCİ AŞAMA LYS

YGS sonuçları ise 28 Mart'ta açıklanacak. YGS'de 150 olarak belirlenen baraj puanını geçenler ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girmeye hak kazanacak. LYS başvuruları 4-17 Nisan arasında alınacak. Haziran ayında beş oturumda düzenlenecek LYS'lerin sonuçları da 11 Temmuz'da açıklanacak. LYS tarihleri şöyle:

LYS-4 (Sosyal Bilimler): 10 Haziran

LYS-1 (Matematik): 11 Haziran

LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5 (Yabancı Dil): 17 Haziran

LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 18 Haziran

YGS SONRASINDA SOSYAL MEDYADAN YORUMLAR

-@Muratkrpck10

"Herkezin hayalinde ki yere gitmesi dileğiyle... Geçmiş olsun #ygs"

-@EdaThmc

"Bugünden sonra ygs öğrencisi biz oluyoruz o nolcak"

- @zehdizdarx

"Bittimi ygs beyza gelsede dalga geçsem"

Haberin Devamı

-@Marjnalherif

" YGS maratonu bitmiştir herkese başarılar dilerim"

- @farukclk41
" 2-3 saat sosyal medyadan uzaklaşın , ygs mağdurları online"

-@bilgenursavas

" YGS hakkında kötü yorumlarınızı bekliyorum içimi rahatlatmam gerekkk"

-@OzgunTheCreator
" YGS nası geçti kesin şeydir ya ben eski sınavları da çözdüm en zorunu bu yıl yapmışlar aaabi gibi geçti di mi."

-@SahinBalcii
" son gunumuzu iyi değerlendirmek lazim bugunden itibaren bir ygs ogrencisiyim"

-@birinciibusra
"YGS Sınavı" diyen şu sınavı kazanmasın bi zahmet ya"

-@gkzxem
" günaydın ygs nasıldı gençler"

-@hepfeydi
" Rahat 10 kişiyi aradım biri pişkin pişkin gülüyo diğeri ağlıyo ötekinin umrunda değil ey ygs sen nelere kadirsin"

-PİYUV PİYUV?
" matematik soruları neydi ya okurken acıktım full yemek yapıyolar soruda #ygs"

-@badbutnays
"Ygs'ye son 365 gün hayırlı olsun"