Eğitim YGS soru ve cevapları yayınlandı - Tıkla Öğren

YGS soru ve cevapları yayınlandı - Tıkla Öğren

14.03.2016 - 11:24 | Son Güncellenme:

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016 YGS)'nın Temel Soru Kitapçığı ile cevap anahtarı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin internet sitesinde yayınlandı. Ayrıntılar haberimizde.

YGS soru ve cevapları yayınlandı - Tıkla Öğren

ÖSYM, dün gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın soruları ve cevap anahtarını yayımladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), dün gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (2016 YGS) soruları ve cevap anahtarını yayımladı.

Haberin Devamı

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, YGS'nin temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına "www.osym.gov.tr" adresinden erişilebileceği bildirildi.

YGS'de kullanılan soruların, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde bulunduğu ve telif haklarının ÖSYM'ye ait olduğu belirtilen duyuruda, soruların ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı kaydedildi.

YGS SINAV SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Şimdi biraz YGS sınavından bahsedelim. YGS sınavı tüm Türkiye genelinde yapılmakta olan bir sınavdır ve bu sınav öğrencilerin gideceği üniversiteleri belirleyen sınavın ilk adımıdır. Puan türlerine göre bölümlere ayrılmış olan bu sınavda sayısal, eşit ağırlık, sözel ve yabancı dil olmak üzere dört grup bulunmaktadır. Bu dört grup YGS sınavında ortak olarak değerlendirilmektedir. Ve bir sonraki aşama için bu sınava girmek zorunludur. Sadece YGS sınavı ile öğrenci alabilen üniversite bölümleri de vardır. Bu üniversitelerin genellikle 2 yıllık bölümlerine YGS puanı ile girilmektedir.