Eğitim ÖSYM YGS sonuçları için duyuru yaptı mı? (ÖSYM sonuç takvimi)

ÖSYM YGS sonuçları için duyuru yaptı mı? (ÖSYM sonuç takvimi)

27.03.2017 - 11:47 | Son Güncellenme:

Milyonlarca adayın beklediği 2017 YGS sınav sonuçları için artık son saatler. ÖSYM'nin sınav takvimine göre YGS sınav sonuçları 28 Mart (bugün) açıklanacak. Adaylar YGS sonuçlarını kimlik bilgileri ile sisteme giriş yaparak öğrenebilecekler.

ÖSYM YGS sonuçları için duyuru yaptı mı (ÖSYM sonuç takvimi)

YGS sınav sonuçları için geri sayım.. ÖSYM'nin daha önce açıkladığı sınav takvimine göre YGS sınav sonuçları 28 Mart tarihinde açıklanacak. Adaylar kimlik bilgileri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını sorgulayabilecek.

Haberin Devamı

YGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YGS sonuçları 28 Mart 2017 tarihinde ÖSYM sonuç açıklama sayfası üzerinden yayınlanacak.

YGS'ye geç kaldıkları için giremeyen öğrenciler

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin, YGS'ye geç kaldıkları için giremeyen öğrencilerle ilgili sorusu üzerine, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) rapor hazırladığını söyledi.

Çalışmanın sürdüğünü ifade eden Yılmaz, "KDK'nın raporu henüz çıkmadı, inceleme yapacak. İnceme yaptıktan sonra KDK tarafından verilen raporların, hükümlerin, diğer kamu kuruluşları tarafından uygulanması lazım. Bakalım bir raporunu versin. Raporunu verdikten sonra da yeniden bir değerlendirme yapılabilir. 'KDK raporu bir çözüm olacaktır' diye düşünüyorum. KDK çok saygın bir kurum. Çok değerli hukukçular var. Başkanı ve üyeleri, her birisine sonsuz güveniyoruz. Onların vereceği karar, bu konudaki sorunu herkesin kabul edebileceği bir noktada çözüme kavuşturacaktır. Önce rapora bakalım. Çünkü bir sınav yapıldı, 'yeni bir sınav yap' denildiğinde acaba önde, arkada sıralama önemli biliyorsunuz. KDK raporunu beklemek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

YGS'de baraj puanlarını geçmek için toplam kaç net yapılması gerekiyor?

Öğrenciler 160 soruda 20 net yaptıklarında alacakları puan 150 oluyor. 150 puanla Açık Öğretim Fakültesi bölümlerine girebilirken, LYS sınavına giremiyor. LYS sınavına girebilmek için sınava giren öğrenciler en az 32 net yapması gerekmektedir. 32 net yapan öğrencinin puanı 180 olmaktadır.

YGS'nin ardından gözler LYS'ye çevrilecek

LYS başvurusu yapmak için adayların YGS puan türlerinden herhangi birisinden 180 puan almış olmaları gerekiyor. Barajı aşan adaylar sınavlardan istediklerine başvuru yapabilirler. LYS için başvurular 4-17 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

LYS'DE KISA CEVAPLI SORU UYGULAMASI GELİYOR!

ÖSYM bu yıl için bir başka değişiklik olarak adaylara kısa cevaplı soru uygulamasını getirmeyi planlıyor. Adaylar bu konuyla ilgili daha kapsamlı bilgiye ve örnek sorulara ÖSYM resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirler. Kısa cevaplı sorular her LYS için 3 soru olacak şekilde belirlenmiştir. Kısa cevaplı sorular için yanlış cevapların doğru cevabı götürmeyeceği belirtilmiştir.

Haberin Devamı

LYS'DE KISA CEVAPLI SORULARIN DAĞILIMI

LYS 1- Matematik 3 soru
LYS 2- biyoloji 1 soru, Fizik 1 soru ve Kimya 1 soru
LYS 3- Edebiyat 2 soru, Coğrafya 1 soru
LYS 4- Felsefe 1 soru, Coğrafya 1 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 soru
LYS 5- Yabancı Dil 3 soru