Gündem YGS sona erdi! YGS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? (YGS 2017)

YGS sona erdi! YGS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? (YGS 2017)

11.03.2017 - 10:57 | Son Güncellenme:

YGS'ye giren adaylar için belirlenen sürenin sonunu gelindi. YGS saat 10:00'da başladı ve sınav süresi olarak 160 dakika olarak belirlenmişti. 9:45’ten sonra öğrenci kabul edilmedi. Şimdi gözler YGS sınav soruları ve cevaplarına çevrildi.

YGS sona erdi YGS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak (YGS 2017)

YGS 2017 sona erdi. Sınav 2 saat 40 dakika sürdü ve 12.40'ta sona erdi. Şimdi gözler YGS sınav soruları ve cevaplarına çevrildi. YGS'ye 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurmuştu. Peki YGS sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YGS soruları ve cevapları için heyecanlı bekleyiş başladı. Henüz konu ile alakalı bir açıklama yapılmadı ancak YGS soruları ve cevaplarının gün içinde açıklanması bekleniyor.

YGS sınavına giren adaylar sınav sonucunda 150 puan alır ya da 150 puanı aşarlarsa açıköğretim ve önlisans programlarını tercih etme hakkına sahip olacaklar. Öte yandan 150 puan ve üzeri alan adaylar özel yetenek sınavlarına da katılabilecekler.YGS 150 puan barajı aşmak için 160 sorunun olduğu YGS'de her testte yüzde 12.5 başarı oranının yakalanması gerekiyor.

YGS'ye geç kalanlar gözyaşlarına boğuldu

Tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde saat 10.00'da YGS başladı. Adaylar sınav salonlarına saat 09.00'dan itibaren alınmaya başlandı. Sınav saat 10.00'da başlamasına rağmen bu yıl ÖSYM kural değişikliğine giderek, salona aday alımlarını saat 09.45'e çekti. Bu nedenle de adaylar zor anlar yaşadı. Kural değişikliğinden haberi olmayan ve saat 10.00'a kadar alınacağını düşünen 2'si erkek 4 aday saat 09.49'da İsmet İnönü İlkokulu'nda sınava girmeye gelince yetkililer tarafından sınav salonuna alınmadı. Adayların itirazına rağmen ÖSYM yetkilisi, saat 09.45'i geçtiği için sınava girmelerine izin vermedi. Bunun üzerine bir genç kız gözyaşlarına boğularak evraklarını yırttı. Dakikalarca okulun bahçesinde ağlayan gen kız, daha sonra okuldan ayrıldı.

Haberin Devamı

YGS'Yİ 1 DAKİKAYLA KAÇIRDILAR

Bayburt'ta, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 1 dakika geç kaldığı için giremeyen bazı adaylar gözyaşlarını tutamadı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı.

Bayburt'ta, sınava gireceği Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 09.46'da gelen bazı öğrenciler, geç kaldıkları için salonlara alınmamaları üzerine gözyaşlarına hakim olamadı.

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek, kısa süre için bile olsa salondan çıkamayacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar, sınav binasında bekletilecek.

Haberin Devamı

Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer alacağı sınavda öğrencilere, Türkçeden 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden 13 soru soruldu.

YGS SONRASINDA SOSYAL MEDYADAN YORUMLAR

-@Muratkrpck10

"Herkezin hayalinde ki yere gitmesi dileğiyle... Geçmiş olsun #ygs"

-@EdaThmc

"Bugünden sonra ygs öğrencisi biz oluyoruz o nolcak"

- @zehdizdarx

"Bittimi ygs beyza gelsede dalga geçsem"

-@Marjnalherif

" YGS maratonu bitmiştir herkese başarılar dilerim"

- @farukclk41
" 2-3 saat sosyal medyadan uzaklaşın , ygs mağdurları online"

-@bilgenursavas

" YGS hakkında kötü yorumlarınızı bekliyorum içimi rahatlatmam gerekkk"

-@OzgunTheCreator
" YGS nası geçti kesin şeydir ya ben eski sınavları da çözdüm en zorunu bu yıl yapmışlar aaabi gibi geçti di mi."

Haberin Devamı

-@SahinBalcii
" son gunumuzu iyi değerlendirmek lazim bugunden itibaren bir ygs ogrencisiyim"

-@birinciibusra
"YGS Sınavı" diyen şu sınavı kazanmasın bi zahmet ya"

-@gkzxem
" günaydın ygs nasıldı gençler"

-@hepfeydi
" Rahat 10 kişiyi aradım biri pişkin pişkin gülüyo diğeri ağlıyo ötekinin umrunda değil ey ygs sen nelere kadirsin"

-PİYUV PİYUV?
" matematik soruları neydi ya okurken acıktım full yemek yapıyolar soruda #ygs"

-@badbutnays
"Ygs'ye son 365 gün hayırlı olsun"

İstanbul’da Ulaşım Ücretsiz
YGS için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından alınmış olan karar ile toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Bu ücretsiz uygulama sadece öğrenciler ve sınavda görev alacak olan kişiler için geçerli olacak. Sınav gününde öğrencilerin sınav giriş belgelerini göstermeleri, sınavda görevli olan kişilerinde görev aldığını gösteren belgeyi ibraz etmeleri halinde toplu taşımadan ücretsiz olarak istifade edeceklerdir.

Haberin Devamı

LYS başvuruları 4-17 Nisan'da
YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.