Gündem Son dakika: YGS cevap kağıtları erişime açıldı

Son dakika: YGS cevap kağıtları erişime açıldı

29.03.2017 - 10:18 | Son Güncellenme:

YGS'ye giren adayların cevap kağıtları erişime açıldı.Adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS)'e T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yaparak sınav cevap kağıtlarına ulaşabilecek.

Son dakika: YGS cevap kağıtları erişime açıldı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçları dün açıklandı. YGS'ye giren 2 milyon 162 bin 895 adaydan 2 milyon 161 bin 438'inin puanı hesaplandı. Milyonlarca üniversite adayı, YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından puan durumlarını kontrol etti. Bugün de ÖSYM, internet sitesi üzerinden YGS sınav cevap kağıtlarını erişime açtı.Adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS)'e T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yaparak sınav cevap kağıtlarına ulaşabilecek.

Haberin Devamı

YGS SINAV CEVAP KAĞIDI EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM İNTERNET SİTESİNDE DUYURU YAPTI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, adayların cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yaptıkları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları, sınav soruları ve soruların doğru cevapları https://ais.osym.gov.tr adresinden adayların bilgisine sunuldu. Sınava giren adaylar, sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilecek. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebilecek. Ayrıca adaylar, cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya cevabı da inceleyebilecekler. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenecek. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile ham puanları da gösterilecek. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımayacak.