Gaziantep Yiğit Bebek, Ameliyat Olmazsa Ayağını Kaybedecek

Yiğit Bebek, Ameliyat Olmazsa Ayağını Kaybedecek

04.02.2017 - 11:33 | Son Güncellenme:

Doğuştan kemik erimesi rahatsızlığı bulunan, henüz 3 aylıkken kırıklar tespit edilen bacağına platin takılmasına rağmen iyileşemeyen 1 yaşındaki Yiğit Bilal Bilir'in ailesi, çocuklarının tedavisi için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor Baba Berat Bilir: "Ameliyat olmazsa doktorlar ayağının kesilmesi gerekeceğini söyledi. Platin takıldı ama kaynamadı. Biz para talep etmiyoruz. Sadece bize doktor bulsunlar. Tedavimizi karşılasınlar"

Yiğit Bebek, Ameliyat Olmazsa Ayağını Kaybedecek

GAZİANTEP (AA) - ZEKERİYE ŞİMŞEK - Doğuştan kemik erimesi rahatsızlığı bulunan, henüz 3 aylıkken kırıklar tespit edilen bacağına platin takılmasına rağmen iyileşemeyen 1 yaşındaki Yiğit Bilal Bilir bebek, ameliyat olamazsa ayağını kaybedecek.

Haberin Devamı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde maddi imkansızlıklar içinde kiraladıkları derme çatma evde yaşayan Bilir ailesi, 1 yaşındaki bebekleri Yiğit Bilal'in rahatsızlığına çözüm arıyor.

Askerdeyken ayağına isabet eden kaza kurşunu nedeniyle engelli kalan baba Berat Bilir (33) ile anne Emine Bilir (32) 5 yıl önce dünyaya gelen doğuştan bedensel engelli oğulları İklime Bülent Bilir'in ardından yeni bir acı yaşadı.

Bir yıl önce dünyaya gelen ikinci çocukları Yiğit Bilal Bilir'in doğuştan kemik erimesi rahatsızlığı bulunduğunu öğrenen aile, çocukları için pek çok hastane dolaştı.

Henüz 3 aylıkken bacağında kırıklar tespit edilen ve ameliyata alınan bebekleri Yiğit'in bacağına takılan platinin kaynamadığını öğrenen aile, birçok doktora başvurmalarına rağmen sonuç alamadı.

Haberin Devamı

Özel bir hastaneye yönlendirilen, orada da doktorların, ameliyat olmazsa bebeklerinin ayağının kesilebileceğini söylediği Bilir ailesi, şimdi ameliyat masrafı olan 25-30 bin lirayı bulmak için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Baba Berat Bilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerde ayağına kazara isabet eden kurşun nedeniyle engelli kaldığını, iş bulamadığı için de çalışamadığını söyledi.

5 yıl önce dünyaya gelen oğullarının doğuştan Spina Bifida (Bel Açıklığı) rahatsızlığı bulunduğunu aktaran Bilir, büyük oğlunun belden aşağısının tutmadığını, bu nedenle yürüyemediğini, tuvaletinin geldiğini fark etmemesi yüzünden de sürekli bez kullandığını belirtti.

Evlerinin kira olduğunu aktaran Bilir, bez ve kiranın kendilerini zorladığını, çocuklarının masraflarını karşılamakta güçlük çektiğini ifade etti.

İkinci çocukları Yiğit Bilal Bilir'in de geçen yıl dünyaya geldiğini anlatan Bilir, bebeklerini doktora götürdüklerinde doğuştan kemik hastası olduğunu ve bacağında kırıklar bulunduğunu öğrendiklerini kaydetti.

Bebeğinin bacağına ameliyatla platin takıldığını belirten Bilir, 8 ay sonra yapılan muayenede tedavinin sonuç vermediğini, kırılan kemiklerin kaynamadığının görüldüğünü söyledi.

- "Şu an küçüğümüzün durumu daha önemli"

Haberin Devamı

Özel bir hastaneye gittiklerinde de doktorun kendilerine bebeklerinin acilen ameliyat olması gerektiği aksi halde ayağının kesileceğini söylediğini aktaran Bilir, şunları kaydetti:

"Büyük oğlum ilk doğduğunda hemen ameliyata almaya çalıştılar. Önce yer bulmadılar. Sonra ameliyat oldu. Ameliyat olduktan sonra doktor 2,5 yaşına kadar anca yaşar dedi ama çok şükür bugün 5 yaşına geldi. Sağlıklı ama belden aşağısı tutmuyor. Ama bizim için şu an küçüğümüzün durumu daha önemli. Çünkü ameliyat olmazsa doktorlar ayağının kesilmesi gerekeceğini söyledi. Platin takıldı ama kaynamadı. Biz para talep etmiyoruz. Sadece bize doktor bulsunlar. Tedavimizi karşılasınlar."

Anne Emine Bilir de küçük oğlunun durumuna üzüldüğünü belirterek, "Çocuk doğdu ama 3 aya kadar bilmedik. 3 ay sonra ayağı kırılmış dediler. Bağırıyordu. Götürdük. Platin taktılar. 8 ayda platin kaynamamış. Platinin vidaları da çıkmış. Kaç doktora götürdüysek 'iyi bakılmamış' dedi. Sonra özel hastaneye götürdük. Birkaç doktor önerdiler. Onlar da kimisi 25 bin, kimisi 30 bin istiyor ameliyat için. Ameliyat olmazsa ayağının kesileceğini söylüyor doktorlar." diye konuştu.