5.Çeşitlilik:
Masada çok çeşit olması hepsinden tabağımıza alma ve hepsinin tadına bakma isteği oluşturur, bu da geceyi fazla yemiş olarak tamamlamamıza sebep olacaktır. Bunun için tabağınıza her sefer sadece iki çeşit yemek almak ve tabağımıza alacağımız üçüncü yiyeceğin ise sebze ya da salata ya da meyve olmasına özen göstermek gerekir. Eğer açlığınız devam ediyorsa tabağınızı tekrar doldurabilirsiniz ama her sefer sadece iki çeşit almak sizi yavaşlatıp gecenin sonunda daha az yemenizi sağlar. Davet sahibi ya da ev sahibi olarak ise, masanızda bulunacak her bir meze ya da servis tabağı misafirlerinizin daha çok kalori alması anlamına gelecektir. Bunu engellemek için 3 çeşit yüksek kalorili yiyecek servis ediyorsanız ve aynı zamanda masanızın ya da açık büfenizin sadece 3 çeşitle sınırlı ve sığ kalmasını da istemiyorsanız, diğer ikram edecekleriniz daha düşük kalorili yiyecekler, sebze ve meyvelerden oluşabilir.
Kids&Gourmet Dergisi www.kidsgourmet.com.tr
Özge SIĞIRCI
Tüketici Davranışları Uzmanı
Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü,
Pazarlama Bilim Dalı Öğretim Görevlisi