Haberler İçecek Tarifleri Yılbaşı için likör tarifleri Yılbaşı için likör tarifleri Yılbaşı gecesi için likörlerinizi evinizde hazırlayabilirsiniz. İşte pratik likör tarifleri… 1 Ahududu likörü Malzemeler Yarım kg ahududu 10 g amber 250 g toz şeker 250 g etil alkol 1,5 lt içme suyu Çubuk tarçın Muskat Karanfil Kakule Yapılışı: Ahududu iyice yıkanır. Saplarıyla birlikte cam bir kavanoza konur. Alkol ve baharatlar ilave edilir. Şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır. Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır. Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir 2 Çilek Likörü Malzemeler: 4 su bardağı cin Yarım kg çilek Hindistancevizi rendesi Yapılışı: Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbent vasıtası ile süzün. Tülbentin üzerinde kalanı atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın. 3 Kahve likörü: Malzemeler Bir şise votka 250 Gr. çekilmiş kahve Tarifi: Votka içine 250 gr. kahve ilave edilir ve bu karışım bir kavanoz içinde fermantasyona bırakılır. Değişik aralıklarla kahvenin aromasının votka içine geçmesi için çalkalanır. Yaklaşık 10 gün sonra karışım likör kıvamında içime hazır olur. İçilmeden önce bir süzgeç kağıdı veya evde kolayca bulunabilen tülbent yardımıyla süzüldükten sonra tüketilebilir. 4 Kavun Likörü Malzemeler: 1 adet kavun Paket vanilya Bal 1 litre rom Çubuk tarçın Hazırlanış: Kavunları kabuklarıyla beraber ince ince doğrayın. Büyükçe bir kavanoza kavunları, tarçını ve rumu koyun. Günde 1 kez çalkalamak sureti ile 2 hafta bekletin. Süzdüğünüz karışıma balı katın eritin ve şişeleyip buzdolabında saklayın. Soğuk olarak servis yapın. 5 Limon likörü: 10 adet limon 1,5 kg toz şeker 2,5 lt su 3 su bardağı votka 10 adet karanfil Yapılışı: Limonlar fırçalanarak yıkanır. Kabukları incecik soyulur. Limonların suyu sıkılır. Büyük bir kabın içerisine kabuklar, limon suyu ve karanfiller koyulur. Karışımın üzerine 1 su bardağı şeker eklenir ve kapatılır. 3 gün sonra, kalan şeker ve 2 litre su yarım limon ile kaynatılır. Soğutulup limonların üzerine dökülür. Üzerine votka eklenir ve karıştırılır. 2 ay sonra likörünüz kullanıma hazırdır. 6 Muz likörü: Malzemeler: 500 Gram Muz 2 Su Bardağı toz şeker 1 şişe votka 2 su bardağı Su Limon Suyu Yapılışı: Muzları ayıklayıp kabuklarını soyun ve dilimleyerek cam kavanoza doldurun. Üzerine alkolu ilave ederek, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Bu şekilde güneş görmeyen bir yerde bir hafta bekletin. Şeker, su ve 1/4 limon suyunu kaynatarak koyu bir şurup hazırlayın. Şurup soğuduktan sonra, muzlu alkolün içersine katıp iyice karıştırın. İki veya üç kere, ince tülbentten süzerek şişelere doldurun. Şişenin ağzını iyice kapatın ve arzu ettiğinizde servis yapın. 7 Malzemeler: Nane 2 tatlı kaşığı anason Kişniş 10 su bardağı alkol Şurubu için 2 kg şeker 1,5 lt su Yapılışı: Nane yaprakları, anason ve kişnişi 8 gün alkolde büyük bir kavanozda bekletin. Karışımı süzün, su ve şekerle hazırladığınız şuruptan her bir litre süzülmüş liköre 145 ml ilave ederek şişeleyin. Soğuk olarak servis yapın. 8 Nar likörü Malzemeler: 1 kg nar 500 gr şeker 400 ml saf alkol Karanfil Çubuk tarçın 5 su bardağı su Yapılışı: Narları ovalayarak yıkayın ve süzülmesi için süzgeçe alın. Tüm narları enine 2 parçaya bölün. Kabuğuna hafif çizik atıp elle bölmeniz gerekiyor. Parçaladığınız narları kavanoza yerleştirin. Üzerine alkolü, şekeri ve suyu ekleyin. Son olarak çubuk tarçınları ve karanfilleri koyarak kavanozun ağzını sıkıca kapatarak 1-2 dakika çalkalayın. Güneş görmeyen bir yere koyun, kavanozu 2 günde 1 çalkalayın. Yaklaşık 25 gün sonra şeker tamamen eridiğinde tülbentle süzerek servis yapın. 9 Portakal likörü Malzemeler: 2 kg portakal 500 ml votka 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Çubuk tarçın Karanfil Yapılışı: Portakalları ovalayarak yıkayın ve süzülmesi için süzgeçe alın. Tüm portakalları enine 2 parçaya bölün. Dilimlediğiniz portakalları kavanoza yerleştirin. Üzerine alkolü, şekeri ve suyu ekleyin. Son olarak çubuk tarçınları ve karanfilleri koyarak kavanozun ağzını sıkıca kapatarak 1-2 dakika çalkalayın. Güneş görmeyen bir yere koyun, kavanozu 2 günde 1 çalkalayın. Yaklaşık 25 gün sonra şeker tamamen eridiğinde tülbentle süzerek servis yapın. 10 Üzüm likörü Malzemeler: Yarım kg sultaniye üzüm, 1 salkım kara üzüm, 1 çay bardağı toz şeker, 1 fincan votka, 1 fincan kanyak, 1 lt su, Tane karanfil, Kakule, Kalem tarçın Yapılışı: Üzümleri yıkayıp cam kavanoz veya şişeye yerleştirin. Baharatları ekleyin. Şeker ve suyu karıştırarak ocak üzerinde eritin, ılık olarak şişeye ekleyin. Şişe sonuna kadar dolmasın. 3 hafta boyunca arada çalkalayarak bekletin. Asit yükselince kapak atabilir; endişe etmeyin. 3 hafta sonra ince bir süzgüden geçirip tekrar beklemeye alın. 2 günde bir ince bir tülbentten süzün.Yaklaşık 10 gün sonra votka ve kanyak ekleyip 1 hafta daha bekletin. 11 Vişne likörü Malzemeler: 1 kg vişne Yarım kg şeker 1 adet konyak Çubuk tarçın Yapılışı: Vişne, şeker ve tarçını kat kat döşeyerek kavanoza diziyorsunuz. Bir hafta boyunca ağzı kapalı şekilde arada çalkalayarak bu karışımı güneşte bekletiyorsunuz. Bir haftanın sonunda konyağı da üzerine ilave edip ağzını kapatıyor ve 3 ay karanlık bir yerde bekletiyorsunuz. Bekleme süresi biraz uzun ama gerçekten de çok lezzetli bir likör. 3 ayın sonunda süzerek şık bir şişeye doldurabilir, ikram ederken yanında vişnelerinden de sunabilir ya da vişneleri keklerinizde kullanabilirsiniz. 12 Kekik likörü: 1 limonun kabuğunun rendesi 5 çorba kaşığı kekik 5 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı kişniş tohumu 5 adet karanfil 10 adet cubuk vanilya 1 şişe votka 3 su bardağı şeker 1 bardak su Yapılışı: Limon kabuğu ve baharatları alkol içinde 1 hafta bekletin. Şeker ve su ile bir şurup hazırlayıp alkollü karışıma ilave edin ve 1 hafta daha bekletip süzün ve şişeleyin. Soğuk olarak servis yapın. yılbaşı yemek