Makaron, acıbadem kurabiyesine benzerliğiyle biliniyor; fakat makaron acıbadem kurabiyesinin biraz daha yumuşağı. Kökeni İtalya’ya dayanır; ancak Fransa’da son halini aldığından, Fransız kurabiyesi olarak bilinir. Makaronun içine dilediğiniz her aromayı katabilirsiniz. İster vişne, ister portakal, ister lavanta, ister mango, ister böğürtlen... Renklendirmek için ise, jel haldeki gıda boyaları kullanılıyor. 

Makaron yapımı bunca güzelliğiyle doğru orantılı olarak, bir hayli zor. Malzemelerin gramajına, makaronun tam tarifine bağlı kalmak gerekiyor. Her malzemeyi eksiksiz, gramajına göre katsanız bile, her şey tamamen tarife göre uygulansa bile, sonuç bazen istediğiniz gibi olmayabiliyor. Ancakmakaron yapmanın belli püf noktaları mevcut.

Makaron nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? 

Püf noktalarından bahsedecek olursak, bu güzel tatlı türünün en iyi halde olabilmesi için uyulması gereken birkaç kural mevcut. 

•Öncelikle, bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Örneğin su, buzdolabından çıkarılmamalıdır.
•Doğru ölçü için, muhakkak şeker derecesi kullanılmalıdır.
•Yumurta akının (mereng) kıvamı, kaşıkla kesilebilir şekilde katı olmalıdır.
•Yumurta akı hazırlandığında, sürekli aynı yönde çırpılmalıdır.
Mutfak camı kapalı tutulmalıdır, en ufak bir esintide makaronlar çatlayabilir.
•İç dolgu için taze meyve kullanılmamalıdır.
•Su ve şeker karıştırıldığında 115 derecedeyken yumurta akı çırpılmalıdır, 118 derecede ise su ve şeker merenge eklenmelidir.
•Fildişi küvertür, renkli kremalar için kullanılmalıdır.

Malzemeler 

125 gram toz badem,
125 gram pudra şekeri,
120 gram toz şeker,
50 gram su,
80 gram yumurta akı

Yapılışı

  • Toz badem ve pudra şekeri karıştırılır. (Renklisi için gıda boyası eklenmelidir)
  • Su ve toz şeker, cezvede 118 dereceye kadar kaynatılır.
  • Yumurta akları başka bir kap içersinde çırpılır.
  • 118 derecede olan şerbet, 7-8 kerede kabaran yumurta akına yedirilir.
  • Şerbet yedirilen yumurta akları toz badem ve pudra şekeri karışımına eklenir.
  • Hazırlanan makaron hamuru, krema torbasına alınıp yağlı kağıtlı tepsiye 3 santimetrelik aralıklarla sıkılır.
  • 120 derecedeki fırında 29 dk. pişirilir. 
     

Kreması için;

  • 100 gram fildişi küvertür çikolata veya bitter çikolata
  • 200 gram krema
  • Yapılışı
  • Krema, sos tenceresinde ısıtılmalıdır ve kaynatılır.
  • Krema kaynama noktasındayken ocaktan alınır ve içine çikolata ilave edilir.
  • Çikolata sos elde edilinceye kadar iyice karıştırılır. Buzdolabında 30 dk. bekletilir.
  • Macaronları birleştirme adımı
  • Kurabiyeler spatulayla yağlı kâğıttan ayrılır.
  • Soğuyan krema ise, krema torbasına alınır. Makaronkurabiyesinin içine sıkılır.
  • Diğer makaronkurabiyesi kremanın üstüne bastırılır. Bütün kurabiyeler bitene kadar aynı işlem uygulanır.
     

Not:Tarifimiz 20 adet makaronluk malzeme gramajlarıdır.