Geri Dön

Yılbaşı kurabiyesi tarifi

Yılbaşına özel renk renk, farklı şekillerde kurabiyeler yapın. Yılbaşı sofranız renklensin. İşte yılbaşı sofranıza özel yılbaşı kurabiyesi tarifi...

Yılbaşı kurabiyesi tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 bardak un
300 gr margarin
1,5 kaşık zencefil tozu
8 yemek kaşığı esmer şeker
1/2 yemek kaşığı tarçın
2 yumurta akı
Kabartma tozu
Gıda boyası
Glazür
Kurabiye kesme aparatı

Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Fırını önceden 180 derece ısıtın.

Bir kapta un, margarin, esmer şeker, tarçın, zencefil, yumurta akı ve kabartma tozunu karıştırıp hamur kıvamına getirin.

Daha sonra hamuru 4-5 mm kalınlığında açıp kurabiye kesme aparatlarınızla şekillerini verin.

Bunun için yılbaşı konseptine uygun kurabiye kesme aparatınız olsun, daha renkli bir sunum olacaktır.

Fırında 35-40 dakika pişirdikten sonra gıda boyasıyla karıştırdığınız glazürü sürün.

Üzerine şekerleme gibi renkli pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber