Cadde ‘Yıldığım dönemler oldu’

‘Yıldığım dönemler oldu’

12.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Yıllardır  ekranda olan Ayça Varlıer, “Yıldığım ve çok yorulduğum dönemler oldu. Bu iş, aşkla yapılmazsa tutunmak ve  psikolojiyi bozmamak zor” dedi.

‘Yıldığım dönemler oldu’

Ayça Varlıer, ‘Kalk Gidelim’ dizisi sayesinde Muğla’da yaşıyor. Oyuncu, “Kitesurf sporu için geldim, dizi vesilesiyle de yaşamaya başladım. Belki ileriki yaşlarda kış ayları da dahil olmak üzere, bu bölgeye yerleşabilirim” dedi. Varlıer’le dizisini, projelerini ve evlilik hakkında düşüncelerini konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Kalk Gidelim’ dizisi ikinci sezonuna girdi. Muğla’da nasıl bir yaşamınız var?

Harika bir ekibiz. Tam bir aile ortamı var. Çekimlerden kalan vaktimi deniz, kitesurf ve yeşillikler içinde geçiriyorum. Kış sezonu da burası dingin, yağmurlu ama kendine has muazzam bir manzaraya sahip oluyor.

- Yaz aylarında kitesurf yapıyorsunuz, kışın nelerle meşgul oluyorsunuz?

Bu kış tenise başlayacağım ve personel trainer ile fitness çalışmalarına devam edeceğim.

‘Yıldığım dönemler oldu’

- Muğla’ya tamamen yerleşmeyi düşünüyor musunuz?

Kitesurf sporu sayesinde geldim, dizi vesilesiyle de yaşamaya başladım. Doğa harikasına sahip olan bir tabiatta tutkuyla bağlandığım işimi, hobilerimi ve kitesurfu yapabildiğim için çok şanslıyım. Belki ilerde yerleşme ihtimalim olabilir. Ailem zaten yılın beş ayını Bodrum’da geçiriyor.

Haberin Devamı

- İki sezondur canlandırdığınız Nurcan karakterinden neler öğrendiniz?

Her ne kadar köy hayatına adapte olamamış bile olsa, kendi dünyasını ve aile yaşantısını isterse çöl ortamında bile kurabilecek kapasiteye sahip. Kocasına hâlâ çok aşık ve çocuklarının mutluluğu için çırpınan enerji dolu biri.

- Yıllardır oyunculuk yapan biri olarak, sektörün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu sektör her geçen yıl daha da kendi bünyesi içinde genişliyor. Yurt dışına açıldığından bu yana dinamik ve sağlam projeleri hayatta geçirerek, kalite artmaya devam ediyor.

Dizi süreleri kısalırsa, daha verimli çalışılarak dünya çapında işler yapılabileceğini düşünüyorum.

- Dizi sürelerinin sizi yıldırdığı oldu mu?

Çok yorulduğum dönemler oldu. Bu iş, aşkla yapılmazsa tutunmak ve psikolojiyi bozmamak zor. Muhakkak arada müzik ya da sahne gibi başka besin kaynaklarım oluyor, kendimi dengeliyorum.

- Dizi, tiyatro ve müzikal bir arada... Kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz?

Bu seneye kadar çok yoğun bir sezonum vardı. 2019’da daha çok dizi ve arada yapacağım tek gecelik sahne projeleri olacak. Geçtiğimiz kış, hiç spor yapmaya vakit bulamamıştım. Bu yıl kendime vakit ayıracağım.

- ‘Rock Müzikaller’ projesinde Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde sahneye çıkıp şarkı söylediniz, nasıl bir deneyimdi?

Haberin Devamı

Yaklaşık 11 yıl önce, aynı projenin farklı bir versiyonunu yaptık ve büyük ses getirdi. Geçtiğimiz yıl da ‘Broadway’den İstanbul’a projelerinde yer almak çok keyifliydi. Bu ülkede böyle özel işleri yapan, elini taşın altına koyan, yapımcımız Nurcan Karaca dışında kimse yok.

‘Evlilik düşünüyorum’

- Evlilik düşünmüyor musunuz?

Her fikir zihne yatan düşünce tohumuyla başlar. Düşünüyorum, bakalım hayat ne gösterecek?

- Sizi evliliğe ikna edecek kişide nasıl bir özellik ararsınız?

Aynı frekansı yakalayabildiğim, birlikte hayatı heyecanla paylaşırken kendimi geliştirebileceğim, saygılı ve güven dolu biri karşıma çıkarsa neden olmasın?

- ‘Bana Göz Kulak Ol’ derneğiyle ilgili çalışmalarınız ne şekilde ilerliyor?

Özge Özder’in önderliğinde Aslı Tandoğan’laçalışmalarımız hızla devam ediyor. En büyük hedefimiz farkındalık yaratarak sesini duyuramayan hayvanlara destek olmak.

‘Yıldığım dönemler oldu’

Varlıer, çekimlerden kalan vaktini kitesurf yaparak geçiriyor.