Siyaset Yıldırım: 15 Temmuz demokrasi bayramıdır

Yıldırım: 15 Temmuz demokrasi bayramıdır

17.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› Dün Türk milleti olarak büyük bir belayı def ettiklerini dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, “161 şehit, bin 440 yaralı var. Üst rütbeliler de dahil 2 bin 839 darbeci gözaltında” dedi. ›› Gözaltına alınanların kim olduğu sorusuna ‘Hainin rütbesi olmaz” diye cevap veren Başbakan, idam cezası mesajı verdi ve “Nerede zaaf var, ihmal var, bakacağız” diye konuştu.

Yıldırım: 15 Temmuz  demokrasi bayramıdır

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz’da hain bir çeteyi millet ile birlikte defettiklerini kaydederek, “Milletimin de bunu bilmesinde fayda vardır. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bütün milletimize geçmiş olsun diyor, demokrasi bayramımız 15 Temmuz, ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum” dedi. Olaylar sırasında 161 kişinin şehit düştüğünü bin 440 kişinin yaralandığını ve üst rütbeliler de dahil 2 bin 839 darbecinin gözaltında olduğunu belirten Yıldırım, gözaltındaki subaylar arasında orgeneral olup olmadığı sorusuna karşılık, “hainin rütbesi olmaz” dedi.
15 Temmuz Cuma gecesinin, “Türk demokrasisi için kara bir leke” olduğunu belirten Yıldırım, “Akşam darbe girişiminde bulunan paralel terör çetesine karşı demokrasi nöbeti tutan, sabah da normal hayatına dönen asil milletin adı Türk milletidir. Milletimin bütün fertlerinin, bayraklarıyla meydanlara koşan bu paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum. 15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Yaralılarımıza Allah’tan şifa diliyorum” dedi.
Komutaya teşekkür
Güvenlik güçlerinin kahramanlık örneği gösterdiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:
“Sevindirici olan, bu kalkışma TSK’nın emir kumanda hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil silahlı kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını milletini seven, bayrağını seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen değerli komutanlarımızı, subaylarımızı tebrik ediyorum. Meydanları dolduran STK’lara, vatandaşlara ve siyasi partileri destekleyenlere teşekkür ediyorum. Özellikle kahramanca çarpışarak, hayatlarını ortaya koyarak bu belayı defeden özel kuvvetlerimizi, polisimizi, tüm emniyet personelimizi kutluyorum. Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar engin bir tecrübeye sahip olduğunu, demokrasinin ve milli iradenin ne kadar ülkemizin bağımsızlığı için önemli olduğunu bir kez daha bütün dünya gördü. Hele hele köprüyü kesen, yolları kesen, binalara girmeye çalışan tankların elinde bayraklara önüne yatan, o tankların üzerine çıkan o aziz vatandaşlarımızı, canını bu uğurda veren o şehitlerimizi bu büyük millet asla ve asla unutmayacak.”
‘Hain unutulmayacak’
“Paralel çete mensuplarının” yargının elinde olduğunu kaydeden Yıldırım, “Müstahak oldukları her türlü cezayı, karşılığı göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu basiret Türkiye’de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Dolayısıyla bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha şu gerçeği anlamalıdır, hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz, demokrasi aşkıyla, özgürlük umdesiyle asla ve asla boy ölçüşemez. Vatandaşlarımızın bugün normal hayata dönmüş olması erdeminin bir göstergesidir. Devletin silahıyla, parasıyla, tankıyla, bombasıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş açanlar PKK teröründen daha da aşağılık bir terör örgütüdür. Asla ve asla bu millet, bu hain çeteyi unutmayacaktır” dedi.
161 şehit, 1440 yaralı
Tankların önüne çıkarak, hayatını ülke, bayrak, bağımsızlık için veren şehitleri rahmetle anan Yıldırım, “Bu kalkışma bastırılmıştır, toplam 161 şehidimiz, şu ana kadar bin 440 yaralımız vardır. Bu aşağılık kalkışmaya, bu olaya karışan şu ana kadar 2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur. Bir belayı büyük millet bir kez daha basiretiyle defetmiştir. Olayın başından beri Başkomutanımız Cumhurbaşkanı’mızın ortaya koyduğu o memleket sevdası ve basiretiyle bütün Hükümetimizin üyeleri ve vatansever komutanlarımızla birlikte halkımızla bir olarak, beraber olarak kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik. Belki dünya tarihinde, bu kadar orantısız güce karşılık emsali görülmeyecek büyük bir başarıyı, bu milletime yaşatan Rabb’ime hamdediyorum” dedi. Yıldırım, basın kuruluşlarına da teşekkür ederek, “Çetelerden yana değil ülkeden, milletten yana net bir tutum alan basın kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Yıldırım, işin “birinci safhasının” bittiğini ifade ederek, “Bundan sonraki yapılacak çalışmalarda, bir yandan vatandaşlarımız normal hayatını sürdürürken, bir yandan da ülkemizi ve milletimizi dünya ülkeleri arasında itibarsızlaştırmaya çalışan bu güruhlara karşı gereken her türlü işlem gecikmeden, misliyle yapılacaktır” diye konuştu.
Erdoğan’dan yadigâr saat vurulmuş

Yıldırım: 15 Temmuz  demokrasi bayramıdır


Önceki gece jetler tarafından bombalanan, helikopterlerle kurşunlanan Meclis’in ana binasında büyük tahribat meydana geldi. Uzun yıllar bu odayı kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yadigar Seiko marka duvar saati bombanın düştüğü sırada yani 03.40 sıralarından parçalanmanın etkisiyle de durdu. MUSTAFA İSTEMİ