Siyaset Yıldırım: Can havli eylemleri

Yıldırım: Can havli eylemleri

10.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım partisinin İstanbul milletvekilleriyle dün Ak Parti İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen istişare  toplantısında biraraya geldi.

Yıldırım: Can  havli eylemleri

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül’ün de katıldığı toplantı öncesi konuşan Yıldırım Şemdinli’de 10 askerin şehit olduğunu 8 sivilin de hayatını kaybettiğini belirterek, “5 ton bir patlayıcıyla yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonetteki canlı bombanın kendisini patlatması suretiyle bu olay meydana gelmiştir. Türkiye’nin terörle, bölücü terörle, DEAŞ’la her türlü terör örgütüyle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Ülkemizin geleceğini karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi, milleti kurtarmak için elimizden gelen bütün çalışmaları sürdüreceğiz. Esasen kırsalda son aylarda ortaya konan operasyonlardaki üstün başarı terör örgütününün gücünü ve imkan kabiliyetini ciddi anlamda kısıtlamıştır. Can havliyle bu ve buna benzer intihar eylemleri yapma gayreti içerisine girmiştir. İnşaallah bunların da üstesinden geleceğiz. Birçok yerde istihbaratla bu ve buna benzer hazırlıklar olmadan önlenebilmektedir. Ancak bazen de böyle hadiseler yaşamaktayız. Milletimizin başı sağolsun” dedi.
Başika açıklaması
Başika Kampı’na gerçekleştirilen terör örgütü DEAŞ saldırısına da değinen Yıldırım, “Başika’daki askeri unsurlarımıza karşı zaman zaman DAEŞ saldırıları oluyor ve gerekli karşılık veriliyor. Bu yeni bir şey değil” dedi.