Bursa Yıldırım'da Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması

Yıldırım'da Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması

23.11.2017 - 13:42 | Son Güncellenme:

.

Yıldırımda Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması

BURSA (AA) - Bursa'da engellilerin istihdamı için 62 firmanın katılımıyla Yıldırım'da Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Yıldırım Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Bursa Engelliler Federasyonu ortaklığıyla Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen Yıldırım'da Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması etkinliğine firmaların yanı sıra engelliler yoğun katılım gösterdi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, etkinlikte yaptığı konuşmada, hayatın engellilerle beraber paylaşacak şekilde inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu dünyada engellilerin de yaşadığının bilincinde olunması gerektiğini dile getiren Küçük, şunları kaydetti:

"Biz ne kadar mevzuat düzenlemesi yaparsak yapalım. Eğer engelliler için ayrılmış bir araç park yerine birisi gelip park ediyorsa o mevzuat düzenlemesi bir işe yaramıyor. İnsanları fikren, ahlaken o yöne doğru götürmemiz lazım. Bizim koyduğumuz ölçü şu. Acımak değil merhamet etmek. Engelliye acımak yanlış bir kelime. Engellilerimiz de iş bulmak, çalışmak için sürekli bir arayış içinde bu hususta iş verenlerimiz sağ olsun Bursa'daki iş dünyası da gayet hassas ve çaba içindeler."

Haberin Devamı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de yerel yönetimler olarak her alanda toplumsal alanda kalkınmayı sağlayacak hizmetler yaptıklarını dile getirdi.

Belediye olarak yaptıkları tüm projelerde engellileri düşündüklerini hatırlatan Edebali, ''Bu projede amacımız bir nebzede olsun üretim iş gücü kaynağımızı artırmak. Şehrimizin, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak. İstihdama kavuşacak kardeşlerimizin de sosyal güvencelerinin olması, hayata daha güvenle bakmış olmalarına imkan sağlayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ise Milli İstihdam Seferberliği kapsamında istihdam hedefine ulaşmak için iş arayanlar ve iş verenlerle buluşma faaliyetlerine hız verdiklerini söyledi.

Bu etkinliğin de yeni bir sinerji oluşturduğunu belirten Türkmen, "Burada firmalarımızla engelli kardeşlerimiz birebir görüşecek. İş arama teknikleri sunumu ile engelli kardeşlerimizin iş arama becerileri artırılacak." dedi.

Etkinlikte, engelliler firmalar tarafından açılan stantlarda bilgi alarak iş başvuru formu doldurdu.