Siyaset Yıldırım: Kimseye düşmanlığımız yok

Yıldırım: Kimseye düşmanlığımız yok

04.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin bayrağa, vatana, millete ve devletin bekasına yönelecek her türlü iç ve dış saldırıya en şiddetli cevabı vereceğini vurgulayan Yıldırım, bunun dışında kimseye düşmanlığımız yok, kimseye husumetimiz yok” dedi

Yıldırım: Kimseye  düşmanlığımız yok

Başbakan Binali Yıldırım, Irak’ta ve Suriye’de yeni bir devlet oluşturma çabaları kimden gelirse gelsin Türkiye için bir mili güvenlik meselesi olduğunu belirterek “Milli güvenlik meselesinde de Türkiye gereken her türlü adımı atma hakkını saklı tutmaktadır. Kimseye düşmanlığımız yok, kimseye husumetimiz yok ama bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar bunu bilmelidir ki buna karşı da gereken cevabı da verecek gücümüz her zaman vardır” dedi.
Yıldırım, dün Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi Tesisi açılış töreninde yaptığı konuşmada, Fransa’daki yangında çocuk yaşta 3 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini belirterek, bir kasıt ve kundaklama hadisesi olmamasını ümit ettiğini söyledi. Las Vegas’ta 59 kişinin öldüğü saldırıyı vahşet ve cinnet olarak niteleyen Yıldırım, “Türk halkı Amerikan halkının acılarını yürekten paylaşıyor” dedi.
‘Duruşumuz net’
Türkiye’nin Irak’ta ve Suriye’de yeni bir devlet kurulmasına izin vermeyeceğini belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Bizim amacımız kimseyle kavga etmek, kimseyle savaşmak değil. Ama ülkemizin birliğine, beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne, ulusal güvenliğimize, herhangi bir tehdit olursa buna en iyi şekilde hazır olmamız gerekir. Bugünlerde Suriye’de ve Irak’ta güney sınırlarımızda bir takım operasyonlar yapılıyor. Bir yerde referandum, öbür tarafta PKK’nın yeğenleri, kuzenleri PYD, YPG orada bir devlet kurma sevdasına girmiş. Bunlar asla ve asla hiçbir şekilde bizim tarafımızdan hoş karşılanmaz. Bu konuda duruşumuz çok nettir. Irak’ta ve Suriye’de yeni bir devlet oluşturma çabaları kimden gelirse gelsin Türkiye için bir mili güvenlik meselesidir. Milli güvenlik meselesinde de Türkiye gereken her türlü adımı atma hakkını saklı tutmaktadır. Kimseye düşmanlığımız yok, kimseye husumetimiz yok ama bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar bunu bilmelidir ki buna karşı da gereken cevabı da verecek gücümüz her zaman vardır. Bunu anlamak istemeyenler Çanakkale’yi hatırlasın, İstiklal Savaşımızı hatırlasın, en son 15 Temmuz’u hatırlasın.”
Eskişehir lokomotif
Yıldırım, 15 yıl önce üreten ve kendi kendine yeten Türkiye hedefi ile çıktıkları yolda bugün önemli bir noktaya geldiklerine şahit olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Sikorsky yöneticilerinin de belirttiği gibi dünyada bu gibi derli toplu, her şeyin bir arada yapıldığı gelişmiş bir tesisin olmadığını anlatan Yıldırım, Alp ailesine şükranlarını sundu.
Eskişehir’in Türkiye’yi yüksek teknolojili katma değer üreten gelişmiş ülkeler içinde 2023 hedeflerine götürecek bir lokomotif görevini gördüğünü vurgulayan Yıldırım, “F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi”ni hatırlatarak, bu projenin NATO ülkelerinin ortak projesi olduğuna işaret etti. Yıldırım, söz konusu uçakların orta gövdesinin ABD dışında TUSAŞ’ta yapılacağını vurguladı..

‘Sınavlardan biri merkezi olacak’

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG’un kaldırılmasının ardından yerine gelecek yeni sistemin önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade ederek “Yazılı sınav her sınıfta olacak o sınavlardan biri de merkezi sistemde olacak. Okulda sınavdan bir tanesi soru havuzundan, merkezi olacak” dedi.
Meclis’te Ak Parti grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Yıldırım TEOG’un kaldırılmasının ardından getirilecek yeni sisteme dair bir soru üzerine Yıldırım, “Gerekli açıklamaları yaptık, detaylar çalışılıyor, bir sonuca bağlanır” dedi. “Sınav olacak mı olmayacak mı” sorusuna Yıldırım, “Sınavsız öğrencilik olur mu, ortaokul, lise, üniversite okumadınız mı, sınavsız öğrencilik olur mu? Öğrencinin hayatı sınav demektir. Eskiden sözlü sınavlar da vardı şimdi var mı bilmiyorum. Yazılı sınav her sınıfta olacak o sınavlardan biri de merkezi sistemde olacak” yanıtını verdi.
“Sınav olursa dershaneler vardır diyor uzamanlar” denilmesi üzerine Yıldırım, “Alakası yok. Okulda okunan sınavdan bir tanesi soru havuzundan merkezi olacak. Merkezden yapılmasa da yapılacak zaten o sınav” dedi.
Başbakan Yıldırım, MTV’deki, “makul seviye”nin ne olduğuna dair soru üzerine, “Motor hacimlerine göre ve diğer özelliklerine göre Maliye Bakanımız gerekli düzeltmeleri yapacak. Bütün detayları çalışacaklar. Şu günlerde olur” diye konuştu. ANKARA Milliyet

Haberin Devamı