Siyaset Yıldırım: Türk milleti asla diz çökmez

Yıldırım: Türk milleti asla diz çökmez

17.12.2016 - 14:06 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım Kahramanmaraş'ta vatandaşlara sesleniyor. "Bu millet nelere yapabileceğini herkese gösterdi" diyen Yıldırım Kayseri'deki saldırıyla ilgili "terörle korkutmayı düşünenlere, terörle masum insanları öldürenlere sesleniyorum. Türk milleti asla diz çökmez" dedi.

Yıldırım: Türk milleti asla diz çökmez

Başbakan Binali Yıldırım, "Alçaklar, işte Maraş burada, işte ay yıldızlı bayrak burada. Ne zaman gelirseniz gelin, kiminle gelirseniz gelin Sütçü İmam'ın evlatları, bu milletin aziz evlatları hakkınızdan, topunuzdan, hepinizin hakkından gelmeye muktedirdir. Programlarımızı da yapacağız, yatırımımızı da yapacağız, Maraş'ın, Türkiye'nin gelişmesi için hizmetleriyle buluşması için asla ve asla bu terör örgütlerine pabuç bırakmayacağız." dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen "Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması"nda yaptığı konuşmada, "Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak için bu mücadele, tek kişi kalıncaya kadar devam edecek. Sizlerin bu kararlı duruşu, bu hırsı milletimizin feraseti bunların kirli oyunlarını bozmaya yeter. Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, refahına bu alçaklar mani olamaz. Hiçbir güç bizi gelecek hedeflerimizden, kutlu yolculuğumuzdan geri koyamaz. Türkiye, bu asil millet bu mücadeleyi kazanacak, insanlıktan nasibini almayan bu alçaklar kaybetmeye mahkumdur." değerlendirmesinde bulundu.

"Terörün ekmeğine yağ sürmeyeceğiz"

Kayseri'deki terör saldırısını anımsatan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bana dendi ki 'Efendim, bugün canlı bomba patladı, şehitlerimiz var, teröristler saldırı yaptı, Kahramanmaraş programını değiştirelim.' Değiştirmedik çünkü biz programımızı değiştirmeyeceğiz, terörün ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. İşte Maraş, alçaklar, işte Maraş burada, işte ay yıldızlı bayrak burada. Ne zaman gelirseniz gelin, kiminle gelirseniz gelin Sütçü İmam'ın evlatları, bu milletin aziz evlatları hakkınızdan, topunuzdan, hepinizin hakkından gelmeye muktedirdir. Programlarımızı da yapacağız, yatırımımızı da yapacağız, Maraş'ın, Türkiye'nin gelişmesi için hizmetleriyle buluşması için asla ve asla bu terör örgütlerine pabuç bırakmayacağız." diye konuştu.

Saldırıların Kahramanmaraş'ın hizmetlerle buluşmasını engelleyemeyeceğini sadece geciktirebileceğini dile getiren Yıldırım, bugün 60 tesisin açılışını gerçekleştireceklerini, aynı zamanda kentin uzun süredir beklediği iki önemli eseri de başlatacaklarını ifade etti. Yıldırım, bu eserlerin bugün temelleri atılacak Kahramanmaraş Havalimanı yeni terminali ile kuyumcu kent olduğunu bildirdi.

Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan 25 bin kişilik konteyner kentin de açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldırım, okul, TOKİ konutları, hastane, spor tesisleri gibi yapımı tamamlanan eserlerin açılışını yaptıklarını, bazılarının da temelini attıklarını belirtti.

Haberin Devamı

"Kendinize güvenin, asil milletinize güvenin, ay yıldızlı bayrağınıza sarılın"

"Bir kez daha şunu sizlerle açık yüreklilikle paylaşmak istiyorum, bütün dünya bilmelidir ki bu ülke ilelebet payidar olacaktır." şeklinde konuşan Yıldırım, Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin geleceğine damga vuran şehirlerin başında geldiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu güzel şehrimiz için ne yapsak azdır. İşi, aşı, istihdamı büyütmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Ülkemizin dört bir köşesini aynı şekilde büyütmeye, geliştirmeye devam edeceğiz. 79 milyon vatan evladının mutluluğu için gece demeden, gündüz demeden, arkamıza bakmadan yolumuza devam edeceğiz. Biliyoruz ki yürürsek yürüyecek arkamızdan Kahramanmaraş. 'Yürü, millet yürüsün arkandan' diyerek bu kutlu yolculuğa devam edeceğiz. Kendinize güvenin, asil milletinize güvenin, ay yıldızlı bayrağınıza sarılın. Ülkemize güvenin, çocuklarımızın geleceğine güvenin."

Haberin Devamı

"Alçaklar, ancak pusu kurabilirler ama bu milleti asla yıldıramazlar"

"Kutlu yürüyüşümüz aynen devam ediyor" ifadesini kullanan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu alçaklar 17-25 Aralık'ta denediler çakıldılar, bu alçaklar Gezi olaylarında yine sahneye çıktılar, yine derslerini aldılar. Bu alçaklar, yetmedi, 6-7 Ekim'de insanları sokağa indirdiler, cinayet işlediler, yine akıllanmadılar. Bu alçaklar Doğu'da, Güneydoğu'da hendekler kazdılar, caddeleri tahrip ettiler, binaları tarumar ettiler ama yine muvaffak olamadılar. Nihayet 15 Temmuz'da son vuruşlarını yapmaya kalktılar. Asker kılığına girmiş fetonun teröristleri milletin silahını, milletin tankını, milletin uçağını gasbederek insanlarımızın üzerine ateş açtılar ancak vatandaşımızın göğsündeki imanı, vatandaşımızın göğsündeki bağımsızlık aşkını, bağımsızlık meşalesini söndüremediler o karanlık geceyi aydınlık sabahlara döndüren milyonların sayesinde bugün Türkiye dimdik ayakta, geleceğe kararlı adımlarla yürümeye devam ediyor. Kırsalda, dağda, bayırda güvenlik güçlerimizin karşısına çıkamayanlar, alçaklar, ancak pusu kurabilirler ama bu milleti asla yıldıramazlar."

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız, bu ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bu alçakların tümüyle milletimizle omuz omuza, bir ve beraber olarak her türlü şer odaklarını yok etmeye hazırız. Biz alçakların önünde eğilmeyiz, ancak Rabbimizin önünde eğiliriz. Hayatın normal akışını devam ettireceğiz, teröristleri cesaretlendirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yatırımların hız kesmeden sürdürüleceğini, yol, havaalanı, hızlı tren, hastane ne lazımsa her türlü hizmeti getirmeye devam edeceklerini aktaran Yıldırım, Kahramanmaraşlı vatandaşlara, kararlı duruşları, teröre karşı birlik ve beraberlikleri şükranlarını iletti.

Başbakan Yıldırım, Kahramanmaraş için başlattıkları eserlerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Notlar

Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Başbakan Yıldırım'ın konuşması esnasında "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "İdam isteriz" sloganları attı.

Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması'nda Başbakan Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Öznur Çalık ile AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri de eşlik etti.

Yıldırım, konuşmasının ardından beraberindekilerle yeni havalimanı binası ve Kuyumcukentin temelini attı.

Yıldırım: Türk milleti asla diz çökmez