Ekonomi Yıldız Entegre’den dev satın alma

Yıldız Entegre’den dev satın alma

18.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yıldız Entegre, yurtdışındaki yatırım halkasına Slovenya’yı da ekledi. ABD’deki tesislerinin yanısıra Romanya’da üretime başlayan ve Rusya’daki yatırımına devam eden Yıldız Entegre, Slovenya’nın tek yonga üreticisi olan Lesna TIP adlı fabrikayı satın aldı. Şirket, 45 milyon euro tutarındaki modernizasyon çalışmalarının ardından fabrikada hem kapasiteyi, hem de istihdamı artıracak.

Yıldız Entegre’den dev satın alma

Yıldızlar Yatırım Holding bünyesinde faaliyet gösteren Yıldız Entegre, Slovenya’nın OtiÜki Vrh kentindeki Lesna TIP fabrikasını satın aldı. Sunta ve dekor kağıt kaplı panel üretiminde uzmanlaşmış olan fabrika, kapasite artışı ile birlikte günlük 1500 metreküp, yıllık 490.000 metreküp üretim kapasitesine sahip olacak.

Haberin Devamı

300 kişilik istihdam

Yıldız Entegre, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından 300 kişi istihdam edilecek fabrikada maliyeti 45 milyon euro’yu bulacak yatırım ve modernizasyon çalışmalarına başlayacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, 2010 yılında ABD ile başladıkları yurtdışı atağına, 2014 yılında Romanya’yı eklediklerini, Rusya projesi devam ederken de Slovenya’da satın aldıkları üretim tesisiyle Yıldız Entegre’nin küresel oyuncu kimliğini pekiştirdiklerini vurguladı.

Yıldız Entegre’den dev satın alma

Yatırım fırsatı

Hakkı Yıldız, “Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı ilke edinmiş bir grup olarak; küresel büyüme vizyonumuza katkıda bulunacak her yatırım fırsatını inceliyoruz. Slovenya’da imza attığımız bu yatırımın, Avrupa’daki varlığımızı pekiştireceğine, Yıldız Entegre’nin bir dünya markası olma hedefine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Hayata geçen Romanya yatırımımızın ardından, Rusya ve Slovenya’daki projelerimizin tam kapasiteyle üretime başlamasıyla, Türkiye’nin yanısıra Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusya’nın tamamını hatta Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan’ı içine alan geniş bir coğrafyaya hitap edeceğiz” dedi.