İstanbul YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDE UYUŞTURUCU VE DOPİNG SEMİNERİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDE UYUŞTURUCU VE DOPİNG SEMİNERİ

16.11.2014 - 12:09 | Son Güncellenme:

.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDE UYUŞTURUCU VE DOPİNG SEMİNERİ

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (İED), Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) ve Yıldız Teknik Üniversitesi Krav Maga sporcuları katılımı ile bir seminer düzenlendi.
Isdco - Pars International Tactical Defence İstanbul İl Temsilciliği’nin organize ettiği ’Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor’, uyuşturucu ve dopingle mücadele eğitim semineri Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kapalı Spor Salonu’nda, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (İED) gönüllüleri, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) ve Yıldız Teknik Üniversitesi Krav Maga sporcularının katılımı ile düzenlendi.
Seminerler Isdco - Pars International Tactical Defence İstanbul İl Temsilcisi, öğretmenler Can Höcük ve Arzu Gürer yönetiminde, asistanlar Doruk Eren Aktaş, Ferhat Erdem ve Orcan Tiryakioğlu tarafından gerçekleştirildi.
ILICAK: "TÜM İNSANLAR TEDAVİ VE KORUNMA HAKKINA SAHİP"
Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Gazeteci-Yazar Kaya Muzaffer Ilıcak, DUMESF’in tüm insanlara ve özellikle de çocuklara bedenini eğitme ihtiyacı olduğunu öğrettiğini belirterek, "Tüm insanlar bilerek yahut bilmeden uyuşturucu kullanımına bağlı olarak kendinde oluşturduğu zararlardan korunma ve tedavi edilme hakkına sahiptir" dedi.
"YAPABİLECEĞİMİZ ORTAK EYLEMLER VAR"
Bugüne kadar gerçekleştirilen seminerlerin 47. ve 48.’sini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yaptıklarını ifade eden Ilıcak, "Kısa da olsa ana hatlarını gündeme getirdiğimiz kötü alışkanlıklarla farkındalık sohbet toplantısı sizlerin samimi ve içten davranışlarınız bize güven ve kuvvet verdi. Sporlarımıza bakış açınız beni çok etkiledi. Haklısınız, her zaman bir elin, diğerine vereceği bir şeyler vardır. Uyuşturucu ve dopingle mücadelede mutlaka yapabileceğimiz ortak eylemler vardır" diye konuştu.
"AMACIMIZ TEMİZ SPOR, TEMİZ NESİL"
Ilıcak, DUMESF’in uyuşturucu ile savaşan çok yönlü bir topluluk olduğunu vurgulayarak, "Federasyonumuz dünya çapındaki istikrarlı sporcuları, spor topluluklarını ve aileleri bir araya getirerek uyuşturucuyla savaşta tek çarenin spor olduğunu dünyaya duyurur. Amacımız ’temiz spor, temiz nesil’ olgusunu bütün branşlara ve toplumun her kesimine yerleştirmek" şeklinde konuştu.