Geri Dön
Yıldız Tilbe keşke rock'çılarla Trakya Müzik Festivali'nde sahne alsaydı

Yıldız Tilbe keşke rock'çılarla Trakya Müzik Festivali'nde sahne alsaydı

Trakya Müzik Festivali, ağustos ayının başında düzenlenecek. Manga'dan Şebnem Ferah'a, Athena'dan Hayko Cepkin'e neredeyse bütün sevdiğimiz rock'çıları ağırlayacak olan festivalin en büyük sürprizi ise son dakikada iptal oldu...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Zeytinli'ye daha çok var" diyorsanız...

Müzik festivalleri denilince akla gelen ilk müzik türü rock. İstanbul zaten bilhassa 2000'lerin başından beri rock ağırlıklı önemli müzik festivallerine ev sahipliği yaptı ve yapıyor. İstanbul dışına çıktığımızda da ilk akla gelen Zeytinli Rock Festivali... Festival bu yıl ağustos sonu eylül başı düzenlenecek. "Ohooo, çok var" diyorsanız da size Erikli'deki Trakya Müzik Festivali'ni önerebiliriz rahatlıkla.

Son anda sahne almayacağı duyuruldu

Trakya Müzik Festivali'ne katılan isimler oldukça çeşitli ve renkli. Kadroya bakın... Şebnem Ferah, Pentagram, Adamlar, Son Feci Bisiklet, Cem Adrian, Hayko Cepkin, Athena, Duman, Mabel Matiz... Ama en büyük sürpriz, bu kadar alternatif/rock müzisyeni arasında kendine yer bulan Yıldız Tilbe'ydi.

Trakya Müzik Festivali (@trakyamuzikfestivali)'in paylaştığı bir gönderi ()

Festivalin ilk günü sahne alacaktı Tilbe. Ama olmadı. Tam sosyal medyada "Yıldız Tilbe rock'çılarla sahne alacak" denilirken son dakika iptali geldi ve Tilbe'nin festivalde sahne almayacağı açıklandı. 16 Temmuz'da Trakya Müzik Festivali'nin Instagram hesabında konuyla ilgili şunlar paylaşıldı: "Festivalimizde 1 Ağustos tarihinde sahne alacak Yıldız Tilbe, program değişikliği talebi nedeniyle festivalimizde sahne alamayacaktır. Kendisini sahnemizde misafir edemediğimiz için çok üzgünüz..."

"Festival cool'luğu" algısı değişmeli

Peki ya Yıldız Tilbe sahne alsaydı, ne olurdu sizce? Başta Mabel Matiz ve Ceylan Ertem olmak üzere çok sayıda ismin gönlüne taht kuran Tilbe, son yıllarda 'alternatif sahne'den de takdir görüyor, beğeni kazanıyor. Şahsi fikirleri, dünyaya bakışı vs. tartışılır. Ama Tilbe'nin rock'çılar arasında sahne alması teoride çokça konuşuluyordu. İlk defa pratiğe dönüşecekti. Olmadı. Keşke olsaydı da müzik festivallerindeki 'cool'luk biraz daha çeşitlilik gösterseydi, o cool'luk algısı değişseydi. Festival müziği illa rock olmak zorunda değil. Festival ortamında sizi harekete geçirecek her türlü müzik türü de gayet cool olabilir. Keşke Trakya Müzik Festivali'nde sahne alsaydı ve kafalardaki "Festival cool'luğu" kavramını gözden geçirme şansı yakalasaydık... Artık başka bahara...

can.sisman@milliyet.com.tr