Gündem Yılın merakla beklenen filmi: ‘Blade Runner 2049’

Yılın merakla beklenen filmi: ‘Blade Runner 2049’

03.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinema sitesi Indiewire, 200 eleştirmene bu yıl gösterime girecek ve merakla bekledikleri filmleri sıralamalarını istedi.

Yılın merakla beklenen filmi: ‘Blade Runner 2049’

Ortaya çıkan listenin ilk sırasında bilim kurgu klasiği ‘Blade Runner’ın uzun bir aradan sonra çekilen devam filmi ‘Blade Runner 2049’ yer alıyor. ‘Arrival’ın Kanadalı yönetmeni Denis Villeneuve’ün yönettiği filmin başrollerinde orijinal filmde ana karakteri canlandıran Harrison Ford ve Ryan Gosling bulunuyor. Anketten çıkan sonuçta iki numarada yeni ‘Star Wars’ filmi ‘Star Wars: Episode VIII’ yer alıyor.

Haberin Devamı

Film, 2015’te gösterime giren ‘Star Wars: Güç Uyanıyor’un devamı niteliğinde. Üçünü sırada en son ‘Interstellar’a imza atan Christopher Nolan’ın 2. Dünya Savaşı filmi ‘Dunkirk’ var. Başrollerini Tom Hardy ve Cillian Murphy’nin paylaştığı film, Belçika, İngiltere ve Fransa birliklerinin Alman ordusu tarafından etraflarının sarılması üzerinden ilerliyor. Dördüncü sırada ABD sinemasının en saygın isimlerinden Paul Thomas Anderson’un henüz adı belli olmayan ve modayı konu alan filmi var. Filmin heyecan yaratma nedenlerinden biri de, Anderson ve Daniel Day-Lewis’in ‘There Will be Blood’ın ardından ikinci işbirliği olması.‘Shaun of the Dad’ ve ‘Hot Fuzz’ gibi komedilerle tanınan Edgar Wright’ın yeni projesi ‘Baby Driver’, listenin beşinci sırasında. Başrollerini Lily James ve Kevin Spacey’nin paylaştığı film, bir soygun etrafında dönen bir hikâyeye sahip.