Samsun YILLIK İŞLETME CETVELİNİN SÜRESİ 2 MAYIS’A UZATILDI

YILLIK İŞLETME CETVELİNİN SÜRESİ 2 MAYIS’A UZATILDI

29.04.2016 - 09:47 | Son Güncellenme:

.

YILLIK İŞLETME CETVELİNİN SÜRESİ 2 MAYIS’A UZATILDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, ‘yıllık işletme cetveli’nin 2 Mayıs’a kadar verilebileceğini belirtti.
6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi siciline kayıtlı işletmelerin, 2015 yılına ait faaliyetlerinin yer aldığı yıllık işletme cetvelini verme süresi sonu olan 30 Nisan 2016 tarihinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, yıllık işletme cetveli 02 Mayıs’ta da verilebilecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Altunsoy, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfası (www.sanayi.gov.tr) e-hizmetler bölümünde bulunan Sanayi Sicil Bilgi (https://sanayisicil.sanayi.gov.tr) sistemini kullanarak işlemleri yapılabilecektir. Son günlerde yaşanabilecek olan yığılmalar nedeniyle bilgi girişlerinde sorun yaşanılmaması açısından işlemlerin son ana bırakılmaması önem arz etmektedir. Sistem 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Gün içinde yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle mesai saati dışında da (hafta sonu dahil ev ve işyerinden) yıllık işletme cetveli girişi yapılabilmektedir. Yıllık işletme cetveli doldurulduktan sonra ‘il müdürlüğüne gönder’ butonunu kullanarak, gönderme işlemini tamamlanmalıdır. 2015 yılına ait yıllık işletme cetvelini süresi içinde (2016 Yılı Nisan ayı sonuna kadar) vermeyen firmalara 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5. maddesi gereği 881 (sekizyüzseksenbir) TL idari para cezası uygulanacaktır” dedi.