Eskişehir YILLIK İZNİNDE İSTİFA EDİP KENDİ İŞ YERİNİ AÇTI

YILLIK İZNİNDE İSTİFA EDİP KENDİ İŞ YERİNİ AÇTI

01.08.2014 - 15:45 | Son Güncellenme:

.

YILLIK İZNİNDE İSTİFA EDİP KENDİ İŞ YERİNİ AÇTI

Eskişehir Devlet Hastanesi’nde bir temizlik şirketinde çalışırken yıllık izni sırasında tost satmak için bir işleri açan Asiye Özdemir isimli kadın, tostlar beğenilip işler iyi gitmeye başlayınca görevinden istifa edip kendi işinin patronu oldu.
Asiye Özdemir, hastanenin Endoskopi bölümünde temizlik personeliyken, kendi işini kurmak için kolları sıvadı ve İstiklal mahallesi Yalaman sokakta tost satmak için işyeri açtı. 5 yıldır çalıştığı temizlik şirketinde asgari ücret aldığını anlatan Özdemir, “Kazandığım para yetmiyordu ve ek iş yapmak zorunda kalıyordum. Sonra önüme böyle bir fırsat çıktı, Allah’ın izniyle geçimimi sağlarım, hiç olmazsa asgari ücret kazanırım. En azından sevdiğim işi yapmış olurum diye düşündüm” dedi.
Daha önce yaptığı ek işlerde tost satılan başka bir dükkanda çalıştığı dönemde bu işi severek yaptığını ifade eden Özdemir, “Oradan edindiğim tecrübe sayesinde bugün kendi işimi kurabildim” şeklinde konuştu.
İzninin bitiği gün işe başlaması için aradıklarını aktaran Özdemir, “Ben yarında gelmeyeceğim. Beni işten atabilirsiniz” şeklinde cevap verdiğini kaydetti.
TOSTLU İFTAR
Tostçunun açılışının Ramazan ayına denk gelmesinin kötü olduğunu düşünenlerin aksine bu ayın kendisi için ayrı bir bereketi olduğunu ifade eden Özdemir, Ramazan ayında buraya iftarını açmaya gelen insanlar olduğunu anlattı. Özdemir, “Menemenli, tostlu iftar sofralarımız oldu. Yiyen ertesi gün yeniden yemek istiyordu. Tek başıma çalışıyorum, sadece 15 yaşındaki kızım ara sıra yardıma geliyor. Paketçi bulmak çok sıkıntılı. 1,5 ay oldu açılalı, menemen, çılbır ve tostum çok meşhur” diye konuştu.
ONLARA DEĞERLİ OLDUKLARINI HİSSETTİRMEK İSTİYORUM
Tostçu’yu açtıktan sonra uzun bir süre hangi malzemeyi nereden alacağını araştırdığını anlatan Özdemir, “Örneğin ilk aldığım domatesler kötüydü, değiştirdim, evime et aldığım kasaptan sucuk alıyorum, çocuklarıma yediremediğim bir şeyi müşterilere sunmuyorum” dedi.
Sadece tost değil, bunun yanında küçük de olsa bir garnitür tabağı hazırladığını anlatan Özdemir, “Bunun içine domates salatalık, zeytin v.s. koyuyorum, peçeteleri bile özenerek alıyorum, güzel desenli, kaliteli peçeteler istiyorum. Müşterilerimin kaliteli ve değerli olduğunu onlara hissettirmek istiyorum” ifadeleri kullandı.
Asiye Özdemir, gelecek planlarını ise şöyle aktardı:
“Burası çok küçük bir yer, şimdilik burada insanlar beni tanısın, yediklerinin kaliteli ve temiz olduğunu öğrensin istiyorum. Büyüyüp bu küçük dükkana sığmamak istiyorum. Şimdilik kazanmıyorum, ama zamanla kazanmaya başlayacağım. Benim düşüncem; köpük tabakta garnitürle ve güzel peçeteler eşliğinde servis yapmaya devam etmek ve istikrar sağlamak. Büyüyüp bu küçük dükkana sığamamak istiyorum. Kaliteden ödün vermemek, yakında kendi çayımı kendim yapabilmek, çorba ve gözleme de yapmak istiyorum.”

Yazarlar