Teknoloji Yıllık ücret 440 bin TL! NASA uzaylılarla savaşacak eleman arıyor

Yıllık ücret 440 bin TL! NASA uzaylılarla savaşacak eleman arıyor

03.08.2017 - 10:33 | Son Güncellenme:

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA , uzaylılarla savaşacak eleman arandığını ve karşılığında 187 bin dolar ödeyeceğini duyurdu.

Yıllık ücret 440 bin TL NASA uzaylılarla savaşacak eleman arıyor

İlanı verilen Gezegen Koruma Memuru, dünya üzerinde yalnızca NASA ve Avrupa Uzay Ajansı’nda tam zamanlı olarak bulunurken, hem Dünya'yı hem de uzayı korumak için görevlendiriliyor.

Haberin Devamı

NASA tarafından yapılan açıklamada, NASA’nın 1967’de imzaladığı Uzay Anlaşması dolayısıyla böyle bir pozisyonu açtığı vurgulandı.

Bu pozisyondaki isim Catherine Conley, NASA içerisinde başka bir göreve atandığı için bu pozisyonun
boşaldığı açıklanırken, dünyayı uzaylılardan koruma görevini üstlenecek kişinin 124.000 ile 187.000 dolar arasında kazanacağı belirtildi. ABD Başkanı’na verilen yıllık maaş ise 400.000 dolar.

3 yıllık kontrat

Dünya üzerinde sadece NASA ve Avrupa Uzay Ajansı’nda tam zamanlı olarak bulunan bu görev hem Dünya’yı korumayı hem de uzayı korumayı kapsıyor. Bu pozisyonda işe başlayan kişiler, insanların gezegenlere, Ay’a ve uzaydaki diğer obje ve varlıklara zarar vermesini engellemeyi görev edinirken, Dünya üzerinde uzaydan geldiğine inanılan yabancı mikropların yayılması durumunda bunu engellemesi bekleniyor.

Haberin Devamı

14 Ağustos’a kadar başvuruları kabul edecek NASA daha sonra bir değerlendirme sürecinden geçirerek bir adayı işe alacak. 3 yıllık bir kontrat sonrasında çalışanın performans ve isteğine bağlı olarak 2 yıl daha sözleşmeyi uzatma imkanı olacak. Mühendislik, fizik ya da matematik mezunu adayların başvurabileceği ilana sadece ABD vatandaşlarının başvurabileceği belirtilirken, uygun bir aday bulunamaması halinde ABD vatandaşı olmayan adaylar da ilana başvurabilecek.