Ekonomi Yılmak yok yatırıma devam

Yılmak yok yatırıma devam

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Yılmadan, yatırıma atılıma devam ediyoruz” dedi

Yılmak yok yatırıma devam

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Türkiye sanayisine en fazla yatırım yapan topluluk olmayı sürdürdüklerini dile getirerek, “Yurt içinde ve yurtdışında yaşanan ekonomik ve siyasi dalgalanmalara rağmen, topluluğumuz son 5 yılda 30 milyar liranın üzerinde yatırım yapmıştır. Yılmadan, cesaretle ve sorumlulukla art arda yeni yatırımlara ve atılımlara devam ediyor, ülkemizin kalkınmasında itici güç olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört bir yanındaki Koç Topluluğu bayilerini biraraya getirerek görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen Anadolu Buluşmaları’nın 26’ncısı Trabzon’da gerçekleşti. Koç Topluluğu’nun Trabzon, Erzurum, Ordu, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Giresun ve Artvin’deki 500’e yakın bayisinin biraraya geldiği Anadolu Buluşmaları’na Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Koç Holding grup başkanları da katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Ömer M. Koç, “Ülkemiz sanayiine en fazla yatırım yapan topluluk olmayı sürdürüyoruz” dedi. Koç, şunları söyledi:

Bayilerin gücü

“Topluluğumuzun yarattığı kombine ciro, Türkiye milli gelirinin yüzde 6’sına eşdeğerdir. Elde ettiğimiz gelirler sonucu, Topluluk olarak ödediğimiz vergiler, ülkemizin vergi gelirlerinin yüzde 9’una tekabül etmektedir. Şirketlerimiz ülkemiz ihracatının yüzde 9’unu gerçekleştirmektedir. Koç Topluluğu’nun tüm başarılarında, güçlü bayi teşkilatımızın çok büyük payı var. Siz değerli bayilerimizle birlikte geleceğe yatırım yaparak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılarımızı çok daha ileri noktalara taşıyacağımıza gönülden inanıyorum.”

Haberin Devamı

Ömer Koç, “Ülkemizin ekonomik ve toplumsal gelişimine öncülük etmeye, değer katmaya odaklanıyoruz” diye konuştu.