Gündem Yine bedelini kadın ve çocuklar ödeyecek

Yine bedelini kadın ve çocuklar ödeyecek

10.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İİT Kadın Dayanışma Konseyi Başkanı Albayrak, Kudüs krizinin eskiden olduğu gibi yine en çok bedeli kadın ve çocuklara ödeteceğine dikkat çekti

Yine bedelini kadın  ve çocuklar ödeyecek

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kadın Danışma Konseyi Başkanı Esra Albayrak, “Amerikan Başkanı’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımakla fitilini tutuşturduğu bu son süreç, maalesef yine en çok kadın ve çocuklara bedel ödetecektir” dedi. Albayrak, Trump’ın Kudüs’le ilgili kararını son derece kaba üslupla açıkladığına işaret ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘Birlik olma vakti’

“Bu mesele sorumsuzca, iç politika malzemesi olarak kullanılabilecek bir mesele değil. Hakkında BM kararlarının olduğu ve Ortadoğu halklarını da aşan dünya genelinde bir mutabakatın bulunduğu Kudüs konusunda verilen bu karar tek taraflı bir oldu bittiyle başta Filistin halkı olmak üzere, dünyaya kabul ettirilmek isteniyor. Ancak bu girişim yalnız Filistinlileri ya da Müslüman ülkeleri değil bizzat BM’yi yok sayan bir girişimdir ve ABD bu kararıyla Ortadoğu’nun en derin krizinde taraf tutmaktan çekinmeyerek arabulucu olamayacağını çok açık şekilde ortaya koymuştur. ABD Başkanı’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımakla fitilini tutuşturduğu bu son süreç, maalesef yine en çok kadın ve çocuklara bedel ödetecektir. Filistin halkının temel haklarını gasp eden ve yüzbinlerce Filistinli mültecinin memleketlerine dönme umudunu zora sokan bu süreci durdurmak uluslararası toplumun Filistinlilere özellikle de Filistinli kadın ve çocuklara borcudur. Vakit bölünme vakti değil, dünya barışını önemseye milletlerin sorunu çözmek adına birlik olma vaktidir.”