Cadde Yine bize Esmer Günler düştü

Yine bize Esmer Günler düştü

04.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk pop müziğinde söz ve besteleriyle yeni bir çığır açan bir neslin şarklarıyla büyüdüğü Kayahan, 66 yaşında hayata veda etti

Yine bize Esmer Günler düştü

Türk pop müziği, ‘Geceler’, ‘Esmer günler’ ‘Beni anlamadın ya’, ‘Mor menekşe’, ‘Odalarda ışıksızım’, ‘Yemin ettim’, Sarı saçlarından sen suçlusun’ gibi akılara kazınan en fazla şarkıya imza atan büyük üstadını kaybetti. Ünlü besteci ve söz yazarı Kayahan dün sabah tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesi’nde 66 yaşında yaşama veda etti. 66 yaşındaki sanatçının tedavisini yürüten Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, “Kayahan 1,5 yıldır ileri evre küçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. İlk dönemde tedaviye çok iyi cevap vermesine rağmen, hastalığın yaygınlaşması ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle maalesef kendisini kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

CRR’de tören düzenlenecek
Kayahan için bugün saat 10:30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir tören düzenlenecek. ‘Büyük Usta’ daha sonra ise Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
İlk kez 1990 yılında yumuşak doku kanserine yakalana Kayahan, 2005 yılında ikinci kez aynı kansere yakalandı. 2014 yılında ise üçüncü kez hastalığı tekrar eden Kayahan, kanser tedavisi görüyordu. Kayahan, kanser teşhisiyle 1990 yılında karşılaştığında ‘Yemin Ettim’i yazdığını belirterek, “Yaşanacak günümüz varmış. Ölüm bir ceza değildir, ben öyle düşünüyorum. Devlet hastanesine gittim, Çapa’da tedavi oldum. Söylediklerine göre altı ay ömrüm kalmıştı. Şu anda onların verdiği sürenin üzerinden 21 sene geçti. 10 sene önce tekrar etti, yine tedavi gördüm” demişti.

Haberin Devamı

Vasiyeti denize nazır gömülmek
Kayahan’ın eşi İpek Açar, sanatçının vefatından sonra taziyeleri evinde kabul etti. İpek Açar’ın verdiği bilgiye göre Kayahan denizi çok sevdiği için vasiyeti üzerine deniz gören Kanlıca Mezarlığı’na defnedilecek. Sanatçının ailesi ayrıca yine Kayahan’ın isteği doğrultusunda sevenlerinden cenazeye çiçek veya çelenk göndermek yerine Mehmetçik Vakfı’na bağış yapılmasını istedi. Usta sanatçının ölüm haberini alan ve Beykoz’daki evine giden radyocu Mehmet Akbay, “En son eşiyle dün konuştuk, sağlık durumunu öğrendik. Uyutulduğunu söyledi. Ben zaten hep birlikteydim, takip ediyordum. En son Sağlık Bakanımız’la ziyaretine geldik. Eşi hastalığında bir ilerleme olmadığını ama gerileme olmadığını da söyledi. ‘İletişim kurabiliyor musun?’ diye sordum. İletişim kuramadıklarını, tedavisi için uyumasının şart olduğunu söyledi. İlerleme olmamasından dolayı biraz umutlandık ama o ana kadar İpek Hanım hep ‘Hayırlısı neyse o olsun’ diyordu. Çünkü, 20 yıl önce 6 ay ömür biçilen bir insanın 20 sene yaşamış olması zaten herkesin bir şükür nedeniydi. Başımız sağ olsun” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Siyasetçilerden başsağlığı mesajı
Sanatçı Kayahan’ın tüm Türkiye’yi yasa boğan ölümünün ardından devletin zirvesi ve muhalefetten taziye mesajları geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında, “Kayahan, Türk pop müziğinin gelişiminde önemli rol oynamış, derin izler bırakmıştır. Eserleriyle yaşamaya devam edecek olan merhum sanatçımız, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir” ifadesini kullandı. Erdoğan, ayrıca Kayahan’ın eşi İpek Açar’ı arayarak taziyelerini iletti.

‘Özlemle arayacağız’
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yayımladığı mesajında, “1970’li yıllardan beri evlerimizin konuğu olan, besteleri ve şarkılarıyla müzik dünyamızı zenginleştiren sanatçı Kayahan’ın vefatından büyük üzüntü duydum. Varlığıyla sanat dünyamıza derinlik kazandıran merhum sanatçımıza Allah’tan rahmet, eşine, çocuklarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

‘Bir nesil şarkılarıyla büyüdü’
Başbakan Ahmet Davutoğlu da Kayahan’ın eşi İpek Açar’ı arayarak başsağlığı diledi. Davutoğlu’ndan sonra Sare Davutoğlu da Açar’la görüşerek taziyelerini bildirdi. Davutoğlu, twitter’dan da, “Türk müziğine sayısız beste kazandıran, bir neslin şarkılarıyla büyüdüğü Kayahan’ı kaybetmenin hüznü içindeyiz” diye yazdı.

‘Gönüllerde iz bıraktı’
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de mesajında, Kayahan’ın, gönüllerde iz bırakan eserleri ve beyefendi tarzıyla yüreklerde her zaman özel bir yere sahip olacağını belirtti.
Kayahan için gönderilen diğer taziye mesajları ise şöyle:
- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Sevginin, samimiyetin sanatçısıydı. Dinleyicisine hep sevdalı kaldı. Rahmet dilediğim Kayahan’ın aramızdan ayrılışı, milletimize has zarif duyguların kaybıdır.

‘Türk popu odalarda ışıksız kaldı’
- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türk pop müziği gerçekten de ‘odalarda ışıksız kalmıştır’. Merhum geride kalıcı izler, sayısız hatıralar ve onca eser bırakarak ebediyete göçse de aziz milletimiz bağrından çıkardığı bu kıymetli sanatçısını hiç unutmayacaktır. Cenabı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, tertemiz ismini yüreklerine yazmış sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.