Gündem Yine önlem alınmadı

Yine önlem alınmadı

27.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçen hafta Bursa’da tedavi gören amcasını ziyarete gittiği hastanenin penceresinden bakarken, karşı binanın dış cephesinde ısı yalıtımı için mantolama yapan işçilerin güvenlik önlemi almadığını görünce Bursa İş Teftiş Grup Başkanı Yaşar Ata’yı arayıp, çalışmaların önlem alınana kadar durdurulması talimatını vermişti.

Yine önlem alınmadı

Bağkent Sitesi’ndeki 7 katlı binada çalışmalar Yaşar Ata’nın gelmesiyle durduruldu. Binada mantolama yapan şirket, uyarı üzerine 6 çalışanı için baret, kemer, halat, merdiven gibi güvenlik malzemelerini aldı. Müfettişlerin onayının ardından iki gün sonra çalışmalara yeniden başlandı. Çelik Bursa’da önceki gün TÜRK-İş’in İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri’nde de tanık olduğu bu olayı “İskele borusunda ha düştü düşecek. Kendisini dengelemeye çalışıyor. Cambaz mısın sen?” diyerek anlattı.
Ancak, mantolama çalışmalarında görev yapan işçilerin dün yine iş güvenliği kurallarına uymadan çalıştığı görüldü.

Çocuk işçi baskını
Öte yandan Tekirdağ’da faaliyet gösteren tuğla fabrikalarında jandarma, Maliye ve SGK görevlileriyle birlikte yapılan denetlemelerde 15 yaşından küçük 30 işçi çalıştırıldığı tespit edildi. Küçük işçi çalıştıran farikalara SGK ve Maliye ekiplerince idari para cezası uygulandı.