Gündem Yine yağmur yine baskın

Yine yağmur yine baskın

28.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Özellikle son zamanlarda yağan şiddetli yağmurların sele dönüşmesi nedeniyle, mağduriyet yaşanan kentlere Kocaeli ve Yalova da eklendi

Yine yağmur yine baskın

Kocaeli’de önceki gece başlayıp sabaha karşı etkisini artıran sağanak, su baskınlarına neden oldu. Yağmurda rögarlar da tıkanıp taşınca, cadde ve sokaklar göle döndü. İzmit Alikahya, Yahya Kaptan, Sanayi mahalleleri ile Başiskele, Kartepe, Derince ve Gölcük ilçelerinde birçok ev ve iş yeri su altında kaldı, alt geçitler suyla doldu. Esnaf, kendi imkanlarıyla iş yerlerine dolan suyu tahliye etmeye çalıştı. Belediye, itfaiye ve AFAD ekipleri suların kapladığı bölgelerde çalışma yaptı.

Haberin Devamı

Yine yağmur yine baskın
Darıca’da dere taştı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde 1664 Sokak’tan geçen derenin taşması nedeniyle iki evin alt katlarını su bastı. Evdeki eşyalar zarar görürken, görevliler suyun tahliyesi için çalışma yaptı. Evlerden birinde oturan Cebrail Çakır, içeriye bir metre yüksekliğinde su dolduğunu belirterek, canlarını zor kurtardıklarını söyledi. Eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Çakır, her yağmur yağdığında derenin taştığını belirterek önlem alınmasını istedi. Baskın yaşanan diğer dairede oturan Ali Rıza Çakır da suyun camı kırıp içeri girdiğini söyledi. Çakır dere üzerindeki menfezin yetersiz olduğunu, sorunun çözülmesini istedi.

‘Yeni yatak açılacak’

Sırasöğütler Mahalle Muhtarı Tuncay Odlukaya, “Derenin taşmasını önlemek için yeni bir yatak açılarak genişletme çalışması başlatılacak” dedi. Şehirde dün öğlen etkili olan şiddetli yağışla yollar yeniden suyla kaplandı. D-100 Karayolu’ndaki alt geçitler suyla doldu. Körfez’de de bazı evlerin alt katlarını su bastı. Yalova’da da dün sabah etkili olan sağanak nedeniyle Fatih, İstanbul, Cumhuriyet ve Yalı caddeleri göle döndü, onlarca ev ve iş yerini su bastı. İtfaiye yetkilileri, kendilerine 200 civarında su baskını ihbarı geldiğini açıkladı. Sakarya Sapanca’da da yağmurda dere ve kanalizasyonların taşmasıyla bazı evleri su bastı.

Haberin Devamı

Yine yağmur yine baskın

Mahsur kaldı

Gebze’de Eskihisar Kavşağı alt geçidini su basması üzerine bir taksi mahsur kaldı; aracı, itfaiye kurtardı.

Yine yağmur yine baskın

Suda yürüdüler

Kocaeli Körfez’de suyla kaplı yola giren sürücü, aracı arıza yapınca mahsur kaldı. Araçta bulunan dört kişi, dışarı çıkıp suda yürüyerek kurtuldu.