Gündem Yirmibeşoğlu için tören

Yirmibeşoğlu için tören

05.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tedavi gördüğü GATA’da hayatını kaybeden Özel Harp Dairesi eski Başkanı emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu için dün Selimiye Camii’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Yirmibeşoğlu için tören

GATA’dan alınan Yirmibeşoğlu’nun naaşı önce 1. Ordu Komutanlığı Selimiye kışlasına getirildi.

Haberin Devamı

Buradan da Yirmibeşoğlu’nun tabutu kışlanın yakındaki Selimiye Camii’ne askerlerin omzunda getirildi. Bu sırada törene katılan general, subay ve astsubaylar selam durdu. Cenazenin önündeki iki subay ise Yirmibeşoğlu’nun fotoğrafı ve madalyalarını taşıdı.

Eşi katılamadı

Taziyeleri kızı Gül Değirmenci ve torunları kabul ederken, Yirmibeşoğlu’nun eşinin rahatsızlığından dolayı cenazeye katılamadığı öğrenildi. Cenazeye Yirmibeşoğlu’nun eski silah arkadaşları eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çevik Bir ile birlikte 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar da katıldı. Cenaze namazının ardından top arabasına konan cenaze Selimiye Kışlası’na götürüldü. Yirmibeşoğlu’nun cenazesi bugün İzmir Eski Foça Şehir Mezarlığı’nda defnedilecek.

Yirmibeşoğlu için tören


Cenaze törenine 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, emekli Orgeneraller İlker Başbuğ ile Hüseyin Kıvrıkoğlu da katıldı.