Cadde Yitik Kuşlar’a Akademi’den tam destek

Yitik Kuşlar’a Akademi’den tam destek

14.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de Ermeni Tehciri ile ilgili çekilen ilk uzun metrajlı film ‘Yitik Kuşlar’, Hollywood’un ünlü yönetmen ve yapımcılarına özel bir ön gösterimle tanıtıldı. Film izleyenlerden tam not aldı

Yitik Kuşlar’a  Akademi’den tam destek

Ermeni Tehciri’nin 100’üncü yılında bu konuda Türkiye’de çekilen ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyan ‘Yitik Kuşlar’; Akademi üyelerinden destek almayı başardı. Hollywood’un en büyük laboratuarı EFilm’de hazırlanan ‘Yitik Kuşlar’ filmi, Hollywood film sektörünün ileri gelenlerine özel bir gösterimle sunuldu.

Haberin Devamı

Aralarında ‘Zoraki Kral’ filminin en iyi orijinal senaryo dalında Oscar ve Bafta ödüllü senaristi David Seidler, ‘Cesur Yürek’, ‘Son Samuray’ gibi filmlerin editörü Steven Rosenblum, EFilm yöneticilerinden Beverly Wood, American Cinematographer dergisinin editörü Jon Witmer gibi isimlerin bulunduğu 10 Akademi (Oscar) üyesi, filmin yurtdışında şansının yüksek olduğunu belirterek projeden övgü dolu sözlerle bahsetti.

‘Star Wars’ın yapımcısını ağlattı

Savaş yıllarını ‘Bedo’ ve ‘Maryam’ adında iki çocuğun gözünden duygusal bir temayla işleyen filmi izleyenlerden, ‘Indiana Jones - Kamçılı Adam’ ve ‘Star Wars - Jedi’ın Dönüşü’ filminin yapımcısı Howard G. Kazanjian, gösterim esnasında gözyaşlarını tutamadı. Ünlü yapımcı filmin yönetmenleri Aren Perdeci ve Ela Alyamaç’a, “Şiirsel bir dille anlattığınız bu film, gurur duyacağınız bir yapım olmuş.

Haberin Devamı

Amerika’da ve dünyada yolu çok açık” yorumunda bulundu.