Cadde Yitik Kuşlar ABD’den 3 ödülle dönüyor!

Yitik Kuşlar ABD’den 3 ödülle dönüyor!

17.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen Uluslararası Film Festivali’nde ödüller sahibini buldu. Festivalde Türkiye’yi temsil eden ‘Yitik Kuşlar’, ‘En İyi Film’ de olmak üzere üç ödül aldı

Yitik Kuşlar ABD’den 3 ödülle dönüyor

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Arpa Uluslararası Film Festivali önceki gün yapılan ödül töreniyle sona erdi. Türkiye’den festivale katılan ‘Yitik Kuşlar’ filmi törenden üç ayrı ödülle ayrıldı. ABD’nin Los Angeles kentinde ‘Egyptian Theatre’da 13-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenen festivalde ‘Yitik Kuşlar’ filmi ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’ ve festivalin en büyük ödülü olan Armin T. Wegner ‘İnsanlık Ödülü’ dallarında ipi göğüsledi.

Haberin Devamı

22 ülkeden 46 filmin yarıştığı ödül töreninde, üç kez sahneye çıkarak ödüllerini alan filmin yönetmenleri Ela Alyamaç ve Aren Perdeci davetlilerin ilgi odağı oldu.

Açılış filmi olmuştu

Kültür Bakanlığı desteğiyle çekilen ve ‘Yitik Kuşlar’, festivalin açılış filmi olmuş ve büyük ilgi görmüştü. Gecede ömür boyu başarı ödülüne layık görülen Amerikalı oyuncu Esai Morales de, sahnede yaptığı konuşmasında Ela Alyamaç ve Aren Perdeci’nin çok önemli bir işe imza attıklarını söyledi. Onları tebrik eden Morales, daha sonra genç yönetmenlerin yanına giderek onlarla fotoğraf çektirdi.

Yitik Kuşlar ABD’den 3 ödülle dönüyor


Yönetmenler Ela Alyamaç ve Aren Perdeci ödüllerini aldı.