Gündem YKS'de bir soru iptal! YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS'de bir soru iptal! YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

17.06.2019 - 08:09 | Son Güncellenme:

Milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS 2019, 15-16 Haziran tarihlerinde 3 oturumda gerçekleşti. Sınavların sona ermesinin ardından sorular yayımlandı. Yapılan değerlendirme neticesinde bir soru iptal edildi. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKSde bir soru iptal YKS sonuçları ne zaman açıklanacak

ÖSYM tarafından uyglanan YKS üniversite sınavına 2 milyon 515 bin 91 aday başvurmuştu. Adaylar 15-16 Haziran tarihlerinde sınava katıldılar. Sınav soruları ve cevapları yayımlandı. Peki, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YKS SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

15 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları yayımlandı.

SORULAR VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

MATEMATİK TESTİNDEN BİR SORU İPTAL

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) matematik testindeki 7. sorunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakıldığı bildirildi.

ÖSYM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları'nın ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, dün yapılan YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile bugün gerçekleştirilen YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarına ÖSYM'nin internet sayfasından ulaşılabileceği belirtildi.

Açıklamada, TYT Soru Kitapçığı'ndaki matematik testinin 7. sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verildiği bildirildi.

Bu kapsamda, geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanarak puanlama yapılacak.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafınan 15-16 Haziran tarihlerinde yapılan YKS üniversite sınavının sonuçları 18 Temmuz 2019'da ÖSYM tarafından sonuç açıklama sistemi aracılığıyla elektronik ortamda duyurulacak. Sınav sonuçları adreslere postalanmayacak.

Yazarlar