Gündem Üniversite tercihleri devam ediyor! ÖSYM YKS tercihleri nasıl yapılır?

Üniversite tercihleri devam ediyor! ÖSYM YKS tercihleri nasıl yapılır?

10.08.2018 - 22:29 | Son Güncellenme:

YKS tercihleri alınmaya devam ediyor. 7 Ağustos'ta başlayan YKS tercihleri 14 Ağustos'a kadar alınmaya devam edecek. Üniversite hayali kuran binlerce adayı yakından ilgilendiren tercih işlemlerinde adayların dikkat etmesi gereken konuların başında sıralama yer alıyor. Adayların aldıkları puandan ziyade alanlarındaki sıralamaları daha büyük önem arz ediyor. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite tercihleri devam ediyor ÖSYM YKS tercihleri nasıl yapılır

YKS tercih işlemleri ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden alınmaya devam ediyor. YKS tercih işlemlerinin başlamasının ardından yüz binlerce üniversite adayı tercih işlemleri için Üniversite tercih kılavuzunu incelemeye başladı. 7 Ağustos'ta başlayan Üniversite tercih işlemleri 14 Ağustos'a kadar alınmaya devam edecek. Üniversite tercih sonuçlarının ise 31 Ağustos tarihinde adaylara duyurulması bekleniyor.

Haberin Devamı

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercihler 7 - 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak. ÖSYM AİS üzerinden alınacak olan tercihler internetten yapılacak.

T.C. Kimlik Numaranız ve aday şifreniz ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak tercihinizi sisteme kaydedebilirsiniz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

TYT puanı 150’nin altında olanlar tercih yapamaz. En fazla 24 tercih yapabilirsiniz.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek

Haberin Devamı

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül’de yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül’de olacak.