Gündem YKS tercih sonuçları ne zaman belli olacak? 2018 üniversite tercih sonuçları

YKS tercih sonuçları ne zaman belli olacak? 2018 üniversite tercih sonuçları

17.08.2018 - 10:52 | Son Güncellenme:

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 7-14 Ağustos tarihleri arasında alınan YKS tercihlerinin ardından adaylar için heyecanlı bekleyiş başladı. Hayalini kurdukları Üniversitede eğitim almak isteyen adaylar YKS tercihlerinin ardından sonuçların açıklanacağı tarihi merak içinde beklemeye başladı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları ne zaman belli olacak 2018 üniversite tercih sonuçları

Üniversite hayali kuran binlerce aday tarafından merak içinde beklenen YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından belli oldu. Yüz binlerce aday bir yılı aşkın süredir hayalini kurduğu Üniversitede eğititim alabilmek için ter döküyor. Tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından şimdide gözler ÖSYM'ye çevrildi. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

Yerleştirme sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı henüz netleşmedi.

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül’de yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül'de olacak.