Gündem YÖK 1577 dekanın istifasını istedi

YÖK 1577 dekanın istifasını istedi

19.07.2016 - 16:48 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki bin 577 dekanın istifasını istedi.İlk istifa haberi de Akdeniz Üniversitesi'nden geldi.

YÖK 1577 dekanın istifasını istedi

YÖK, bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istedi. İstifası istenen dekanların bin 176'sı devlet ,401'i ise vakıf üniversitelerinden görev yapıyor.

Haberin Devamı

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında cemaat operasyonları ve görevden almalar sürerken, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Türkiye'de bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istedi. Türkiye'de bin 176'sı devlet üniversitesi, 401'i vakıf üniversitesinde olmak üzere toplam bin 577 dekan görev yapıyor.

YÖK'ün, istifa istemesinin ardından, dekanların gerekli değerlendirmelerden geçirileceği, cemaatle bağlantısı tespit edilen dekanların görevden alınacağı öğrenildi. Diğer isimlerin ise görevlerine geri dönmeleri bekleniyor.

İLK İSTİFA GELDİ

YÖK'ün 1577 dekanın istifasını istemesinin ardından Akdeniz Üniversitesi'nde 19 dekan istifa etti.

DEKANLARI YÖK ATIYOR

Fakültenin ve birimlerinin temsilcisi olan dekan, rektörün önereceği, üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca üç yıl süre ile seçiliyor ve normal usul ile atanıyor. Süresi biten dekanın yeniden ataması yapılabiliyor.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Profesör Yekta Saraç, dün Türkiye'deki 165 devlet ve vakıf üniversitesinin rektörlerini olağanüstü toplantıya davet etmiş ve onlardan cemaat üyesi olduğunu bildikleri isimleri YÖK, emniyet ve savcılıklara listeler halinde bildirmelerini istemişti. Üniversitelerde rektörlerin yapacağı bu çalışmalara rağmen ileriki dönemde eğer bir cemaat üyesine rastlanırsa hesabın da rektörlerden sorulacağını kaydetmişti. İstifa talebi, üniversitelerdeki rektörleri kapsamıyor.