Otomobil Yol güvenliği için uluslararası kampanya!

Yol güvenliği için uluslararası kampanya!

11.03.2017 - 15:28 | Son Güncellenme:

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) yol güvenliği ve kaza riskini azaltmak için uluslararası bir kampanyanın startını verdi.

Yol güvenliği için uluslararası kampanya

Uluslararası Otomobil Federasyonu yol güvenliği ve kaza riskini azaltmayı hedefleyen bir kampanya başlattı. Kampanyayla bir milyar insana ulaşılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Paris'te başlatılan ve 50 ülkede düzenlenecek kampanya ile trafik kazalarına karşı duyarlılığın artırılması hedefleniyor.

Uluslararası Otomobil Federasyonu ve açık hava reklam platformları şirketi JCDecaux tarafından "3 bin 500 hayat" sloganıyla düzenlenen yol güvenliği ve kazalara karşı önlem kampanyasının tanıtımına dünyaca ünlü çok sayıda isimle birlikte Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, FIA Başkanı Jean Todt, Ulaşımdan Sorumlu AB Komiseri Violeta Bulc da katıldı.

Kampanyanın startı Paris'in Corcorde Meydanı'nda bulunan FIA'nın merkez binasına asılan dev afiş ile verildi.

Afişte, "Yol güvenliği için 10 altın kural" ve bu kuralların savunucusu 13 gönüllü elçinin mesajları yer alıyor. 50 ülkede iş birliği yapılan kuruluşlar ve yerel yönetimler aracılığıyla uygulamaya geçecek kampanyanın gönüllü elçileri arasında tenisçi Rafael Nadal, futbolcu Antoine Griezmann, şarkıcı Pharrell Williams, Formula 1 sürücüsü Fernando Alonso gibi ünlüler bulunuyor.

Haberin Devamı

FIA'dan yapılan açıklamada, dünya üzerinde her gün 3 bin 500 kişinin yol güvenliğine bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybettiği belirtilerek, "Yılda 1,2 milyondan fazla kişi bu nedenle hayatını kaybediyor. 15-29 yaş arası kişilerin ölüm nedeni arasında birinci neden olan trafik kazalarının önlenmesi amacıyla böyle bir kampanya hayata geçirilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, yol güvenliğine bağlı kazaların 2030 yılında dünyadaki ölümlerin birinci nedeni haline gelebileceği uyarısı yapıldı.

Kampanya ile yayalara, bisiklet, motorsiklet ve otomobil sürücülerine uyarılar içeren mesajlarla farkındalık yaratılacak.

Ünlü gönüllü elçilerin fotoğrafları ve imzalarıyla birlikte hazırlanan afişlerdeki mesajlarda, "Hız sınırına uyun", "Kemerinizi bağlayın", "Araç sürerken kısa mesaj göndermeyin", "Dikkatli olun" gibi çağrılar yer alıyor.

30 farklı dile çevrilen "3500 Hayat" kampanya afişlerinin şimdiden 30'dan fazla şehirde kullanıldığını belirten FIA yetkilileri, 2017 sonuna kadar 70 ülkede kampanyayı hayata geçirmeyi ve 1 milyar insana ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Kaynak: AA