Siyaset Yönetmen Ümit Utku son yolculuğuna uğurlandı

Yönetmen Ümit Utku son yolculuğuna uğurlandı

17.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeşilçam’ın birçok unutulmaz filminde yapımcı, yönetmen ve senarist olarak görev yapan ve 87 yaşında yaşama veda eden Ümit Utku son yolculuğuna uğurlandı.

Yönetmen Ümit Utku  son yolculuğuna uğurlandı

Utku için İstanbul Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılındı. Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş’in yanı sıra; eski bakanlardan İsmet Sezgin ile Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören de cenaze namazına katılan isimler arasında yer aldı. Utku’nun eşi Ayten Utku oğlu Menderes Utku’yla kızı Nilgül Utku taziyeleri kabul etti. Usta yönetmenin cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı

Yönetmen Ümit Utku  son yolculuğuna uğurlandı


Ümit Utku, Kara Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra ordudan ayrılıp sinema sektörüne giriş yapmış ve kurduğu Kervan Film Şirketi’yle unutulmaz filmlere imza atmıştı. Türk Film Prodüktörleri Cemiyeti ve Film-San Vakfı olmak üzere birçok mesleki kuruluşta görev alan Utku, Kıbrıs Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenmişti. 37 filmin yönetmenliğine imza atan Utku, 61 filmde ise yapımcı olarak görev aldı.