Gündem Yöresel müziklerimizi gökyüzüne taşıdık

Yöresel müziklerimizi gökyüzüne taşıdık

01.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde kurulan ve F-16 savaş uçağıyla gösteri yapan Solotürk ekibi Ankaralılarla buluştu.

Yöresel müziklerimizi gökyüzüne taşıdık

Solotürk ekibi, Cumhuriyet Bayramı törenlerindeki gösteride savaş uçağına niye Zeybek figürü yaptırdıklarını anlattı. Türk Hava Kuvvetleri Müzesi’ndeki etkinlikte pilotlar Yüzbaşı Yusuf Kurt, Erhan Günar ve Üsteğmen Serdar Doğan ile Solotürk Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Emrah Bayrı, etkinliğe katılan vatandaşlarla söyleşi yaptı. 10 Kasım’da Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’e saygı geçişinde bulunacaklarını belirten Üsteğmen Emrah Bayrı, 15 Kasım’da ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü törenlerinde gösteri yapacaklarını belirtti. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gösterilerindeki “Harmandalı” uçuşunun hikayesini de anlatan Bayrı, “’Ülkemize mal olmuş yöresel müziklerimizi niçin gökyüzüne taşımıyoruz’ diye bir fikir ortaya çıktı. Daha sonra ortaya böyle bir koreografi koymak istedik. Önümüzdeki yıllarda devamı gelecek” diye konuştu. Müzede ayrıca, Türk Hava Kuvvetleri Akrotim Tarihi sergisi de açıldı.

Haberin Devamı

Sergide, 1914’ten bu yana görev alan akrobasi pilotları ile gösterilerde kullanılan uçaklara ilişkin fotoğraflar ve bilgiler yer alıyor. Sergi, 10 Kasım Salı gününe kadar gezilebilecek.