Afyonkarahisar Yörük Şenliği'nde Afyonkarahisar Çadırı Kuruldu

Yörük Şenliği'nde Afyonkarahisar Çadırı Kuruldu

26.07.2017 - 18:26 | Son Güncellenme:

.

Yörük Şenliğinde Afyonkarahisar Çadırı Kuruldu

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen 19. Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleni'nde Afyonkarahisar'ın tanıtımı için çadır kurdu.

Haberin Devamı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yörük şöleninde Afyonkarahisar'ın da temsil edilerek, kentin kültür ve turizm değerlerinin başarı ile tanıtıldığını bildirildi.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Muğla Seydikemer ilçesinde düzenlenen ve bölgenin en büyük Yörük şölenlerinden biri olan şölene ilimizi temsilen katıldık. Afyonkarahisar olarak Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın himayelerinde ilimizi tanıtırken daha çok yörük kültürüne destek olmak, yaşatmak istedik.

Çadırımız ilgi odağı haline geldi. Bakanımız Nihat Zeybekçi, milletvekilleri, yörük obaları, yörük dernekleri, sanatçılar ve halkın yoğun ziyaret ettiği merkez çadır haline geldi. Afyonkarahisar'ı tanıtan broşürler dağıtıldı.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar fotoğraflarından oluşan sergi, Afyonkarahisar Belediyesi Taş Medresedeki ustalarımızın ürettiği yemeni, keçe sergileri açıldı."